Tarvisio 2017 World Para Alpine Skiing Championships

Započelo IPC svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju

Započelo IPC svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju

U nedjelju je u talijanskom Tarvisiu započelo IPC svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom.

Na ceremoniji otvaranja hrvatski stijeg nosio je Lovro Dokić. Kolona 113 natjecatelja i natjecateljica iz 30 zemalja krenula je kroz grad, predvođena grupom glazbenika s limenim glazbalima dok je publika veselo mahala i pozdravljala te hrabre i odvažne ljude.

Na glavnom gradskom trgu, pozdravnim govorima gradonačelnika Tarvisia, predsjednika talijanskog paraolimpijskog odbora i predsjednika međunarodnog paraolimpijskog odbora Sir Philipa Cravena, održana je ceremonija otvaranja prvenstva. Svečanost otvaranja prvenstva završila je intoniranjem Ode radosti i svjetlosnim laser spektaklom.

Za vrijeme treninga hrvatske reprezentacije održan je i prvi trening spusta koji je odmah na početku bio prekinut zbog pada britanske slabovidne natjecateljice Kelly Gallagher. Nažalost, njezin pad rezultirao je lomom ruke i rebara te je za nju natjecanje završeno.

Sljedećih dana na rasporedu su treninzi slaloma i veleslaloma. Naše reprezentativce Evu Golužu i Damira Mizdraka, koji će u konkurenciji slijepih i slabovidnih nastupiti sa svojim vodičima Anom Žigman i Lukom Debeljakom 30. i 31. siječnja čekaju prve vožnje, dok će Lovro Dokić, kao najmlađi sportaš nastupiti izvan konkurencije kao predvozač natjecanja. Nažalost zbog ozlijede koju je zadobio 12. prosinca prošle godine na Otvorenom prvenstvu Njemačke naš ponajbolji skijaš, paraolimpijac Dino Sokolović neće nastupiti u Tarvisiu.

Dino Sokolović/Getty Image

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.