Rovinj od 31. ožujka do 3. travnja

Započinju kvalifikacijski turniri za nastup na Europskom prvenstvu

Započinju kvalifikacijski turniri za nastup na Europskom prvenstvu

Prvoplasirane ekipe s turnira idu direktno na Europsko prvenstvo, a drugoplasirane očekuje treći krug kvalifikacija u srpnju ove godine.

Foto: HOS / Hrvatska muška juniorska reprezentacija

Mladi odbojkaši “Karlovca” Filip Jakšić i Bruno Gojak pozvani su u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, koja se u Rovinju priprema za kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo, a koji će se održati u Rovinju od 31. ožujka do 3. travnja. U sklopu priprema mladi hrvatski odbojkaši sudjelovat će ovaj vikend na jakom Međunarodnom turniru u Pordenoneu u Italiji, a potom ih očekuju kvalifikacije u kojima su im suparnici Rusija, Rumunjska i Izrael.

Samo prvoplasirana momčad izborit će nastup na Europskom prvenstvu, no drugoplasirani će imati još jednu priliku u trećoj fazi kvalifikacija. Rusija je veliki favorit kvalifikacijskog turnira u Rovinju, a mladi hrvatski odbojkaši bi se trebali boriti za drugo mjesto s Izraelcima i Rumunjima.

U Rovinju  se za Europsko prvenstvo priprema i ženska juniorska reprezentacija koja isto tako `juriša´na drugo mjesto, a koju je početkom godine preuzela Marija Anzulović, proslavljena hrvatska odbojkašica i trenerica.

U nastavku izdvojili smo neke od izjava Frane Žanića, direktora svih reprezentacija HOS-a, koji je dao svoja viđenja nadolazećih utakmica i općenito smjernice za razvoj hrvatske odbojke

“Od juniora očekujemo da se bore za drugo mjesto, jer mislimo da je Rusija teško prolazna, ali Izrael i Rumunjska su nam protivnici po mjeri.”

“Naš krajnji cilj je s juniorkama otići na Europsko prvenstvo. Za uspjeh, koji određuje reputaciju i značaj hrvatske odbojke u međunarodnim razmjerima potrebna je još intenzivnija i kvalitetnija suradnja klupskih i reprezentativnih stručnih vodstava na način da igračice i igrači te njihovi treneri slijede jedinstvena trenerska usmjerenja što se priprema i igre tiče. Samo tako na dobitku će biti i klubovi i hrvatska reprezentativna odbojka.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.