Zašto Messi povraća na utakmicama? Izbornik Argentine: Vjerojatno zato jer je nervozan…

Zašto Messi povraća na utakmicama? Izbornik Argentine: Vjerojatno zato jer je nervozan…

'Išao sam na tisuće pregleda i nijedan nije otkrio zbog čega imam mučnine', kaže Messi

Lionel Messi/Getty Images

Nakon što mu je u subotu ponovno pozlilo u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije (2:0), argentinski su se mediji zapitali je li Lionel Messi dovoljno zdrav i spreman za Svjetsko prvenstvo.

Postalo je gotovo uobičajeno protekle sezone da kamera ulovi Messija kako tijekom utakmice povraća na igralištu i saginje se zbog mučnine, a čak je i bivši Barcelonin trener Gerardo Martino komentirao da „nešto nije u redu“.

Novinari su objašnjenje potražili kod izbornika Alejandra Sabelle, koji smatra da je nervoza najveći razlog Messijevih tegoba.

– Pretpostavljam da je to uzrok jer je anksioznost u takvim trenucima prisutna nego bilo gdje drugdje. Teško je ostati miran, a Messijev se organizam očito bori na ovaj način – kaže Sabella.

Liječnici u argentinskoj reprezentaciji, baš kao i u Barceloni, nisu pronašli nikakve probleme u Messijevom zdravstvenom kartonu, tako da ni on sam ne zna što je posrijedi.

– Išao sam na tisuće pregleda i nijedan nije otkrio zašto povraćam. Jednostavno me za vrijeme meča naglo uhvati mučnina, koja nakon nekog vremena prođe – kazao je Messi ranije ove godine.

Argentina prvu utakmicu na SP-u igra u noći s nedjelje na ponedjeljak (00.00) protiv Bosne i Hercegovine u Rio de Janeiru, a kasnije ih još čekaju okršaji protiv Irana (21. lipnja) i Nigerije (25. lipnja).

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.