Zašto U15 reprezentacija u Južnu Ameriku ide bez igrača Hajduka?

Zašto U15 reprezentacija u Južnu Ameriku ide bez igrača Hajduka?

Hrvatska U-14 reprezentacija/hns-cff.hr/Drago Sopta

Nogometna U15 reprezentacija Hrvatske od 05. do 19. studenog u Argentini će sudjelovati na Južnoameričkom prvenstvu. Vatreni će biti gosti, baš kao i reprezentacija Češke, uz preostalih deset zemalja tog kontinenta.

Pod vodstvom izbornika Mladena Ivančića mladi Vatreni izvučeni su u skupinu B, gdje će igrati protiv Perua (06. studenog, 18:45), Venezuele (08. studenog, 18:45), Brazila (10. studenog, 21:00h), Bolivije (12. studenog, 18:45) i Ekvadora (14. studenog, 18:45). Najbolja dva prvoplasirana iz obje skupine izborit će polufinale.

Okupljanje reprezentacije je za točno osam dana, 01. studenog, kad se ujedno kreće i na put. A izbornik je odlučio pozvati sljedeće igrače:

Bartol Barišić, Marin Baturina, Lovro Bošnjak, Dominik Braun, Filip Brekalo, Ante Crnac, Tomislav Duvnjak, Domagoj Jerbić, Viktor Kanižaj, Dino Mizić, Marko Novak-Stanko, Ivan Šaranić i Mislav Zadro (Dinamo Zagreb)

Noel Bilić i Andrea Parezanović (Istra 1961)

Luka Išlić, Roko Šimić (Lokomotiva)

Marko Milošević (Osijek)

Duje Škugor (Šibenik)

Ivan Kovač (Zagreb)

Kao što se može primijetiti, pozvano je čak 13 igrača Dinama te dodatna tri igrača iz Lokomotive i Zagreba, što čini nevjerojatnih 80 posto reprezentacije. S obzirom da nema nijednog igrača Hajduka, ponovno je došlo do raskola između sjevera i juga zemlje.

“Kako je ovdje riječ o neslužbenom terminu koji je u kalendaru natjecanja, nijedan klub nije dužan pustiti svoje igrače, kao što je to bilo slučaj, primjerice, s Hajdukom“, izjavio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Inače, brojne zvijezde nisu dobile priliku zaigrati, kao što su Karlo Čović, Ivan Ćubelić, Robert Pelivan, Leonardo Petrović i Mate Vukman iz Hajduka, Bayernovi Gabrijel Marušić i Gabrijel Vidović te Franjo Ivanović iz Augsburga.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.