Zatvoreno treće izdanje Hrvatskih svjetskih igara, šestodnevno natjecanje okupilo preko 750 sportaša

Zatvoreno treće izdanje Hrvatskih svjetskih igara, šestodnevno natjecanje okupilo preko 750 sportaša

Gradonačelnik Bandić zahvalio je sudionicima na boravku u glavnom gradu te najavio održavanje sljedećeg izdanja 2017. godine, ponovo u Zagrebu

Završile su treće Hrvatske svjetske igre u Zagrebu. Višesportsko amatersko natjecanje u organizaciji Hrvatskoga svjetskoga kongresa okupilo je od 21. do 26. srpnja 2014. godine oko 750 natjecatelja u 12 sportova iz 25 zemalja, uglavnom potomaka hrvatskih iseljenika. Tijekom šest dana Igara u Zagrebu je boravilo zajedno s mladim natjecateljima preko 2.500 hrvatskih iseljenika i Hrvata iz BiH.

Sportska nadmetanja, organizirana uz snažnu podršku nacionalnih, županijskih i gradskih sportskih saveza te zagrebačkih sportskih klubova, protekla su u ozračju dobre zabave i druženja Hrvata izvan domovine i sportaša iz Hrvatske.

Među brojnim pokroviteljima Igara je i Hrvatski olimpijski odbor (HOO), krovna organizacija hrvatskog sporta čija je temeljna zadaća promicanje olimpizma i njegovih vrijednosti. Upravo je te vrijednosti HOO prepoznao u ciljevima Hrvatskih svjetskih igara, koje sport koriste kao oruđe za povezivanje ljudi i stvaranje skladnijeg i mirnijeg društva.

Dodjela medalja pobjednicima i pobjedničkim momčadima bila je dio svečanog zatvaranja 26. srpnja u Green Gold Clubu. Medalje su pobjednicima uručili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predstavnica Hrvatskog olimpijskog odbora Danira Bilić, izaslanik predstojnice Držanoga ureda za Hrvate izvan Republike Milan Bošnjak te predstavnici nacionalnih sportskih saveza. Ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara Željko Batarilo istaknuo je kako će odličja i medalje sudionicima biti uspomena lijepoga provoda u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je sudionicima na boravku u glavnom gradu te najavio održavanje sljedećeg izdanja 2017. godine, ponovo u Zagrebu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.