Završeno treće kolo AXA kupa voženog u Kanegri – saznajte pobjednike!

Završeno treće kolo AXA kupa voženog u Kanegri – saznajte pobjednike!

Milo Pilski ukupni pobjednik 2. kola AXA Kupa-MTB Prvenstva Istarske županije

Staza koju su pripremili domaćini BBK Grožnjana privukla je na zadnje pripreme prije državnog prvenstva stotinjak vozača i to zvučnih imena hrvatskog i slovenskog mtb-a.

Na makadamsko-zemljanoj stazi sa zanimljivim spustom između dva kamenoloma bušenja nije manjkalo te su upravo prazne gume bile česta pojava pri ulazu u cilj. Prema standardu utrka je bila podijeljena u dva dijela, a prvi su krenuli  sudionici MTB Kid’s Kupa na kraćoj stazi. Najmlađi sudionik Rene Carić u kategoriji U7 nastavlja svoj niz, ali ovog puta na trećem mjestu, pošto su ispred njega bili malo brži Urban Dejak i Martin Tomaž FakinLuka Privrat (KBBXS Adrenalina) je pobjednik ispred Lenarta Dejaka (Energija Team) i Erika Antolovića (Vergo Bike Akademija) u kategoriji U9, dok u starijoj U11 prvo mjesto odnosi Juriji Zupanič (KD Melamin), a iza njega su bili Leon Privrat (KBBXS Adrenalina) ispred Marka Turčića ( BBK Grožnjan).

U drugoj utrci dana AXA kupa nastupio je veći broj sudionika, ali je ukupno najbrži bio Milo Pilski ispred Luke Vodopivca i Petera Vesela. Dalibor Babić (BK Buzet) bio je najbrži u kategoriji Master A, Dejan Nemeček (ProAdventure-ZipvitSport) u kategoriji Master B dok je Peter Vesel (UNI Team) bio brži od konkurencije u kategoriji Master C, Ćiro Gomojić (BK MTB Istra Pazin) je najbolji bio u kategoriji Master D.

U kategoriji Sport  pobjedu je odnio Marijo Margić (BK Vid Ročič), dok je Milo Pilski (BGK Tuškanac) najbrži u kategoriji Elite/U23. Karlo Brajković (BBK Grožnjan) završio je utrku kao najbolji junior, a Toni Skira (BBK Istra Bike) bio je najbolji mlađi junior. Kadet Marko Ruba (KBBXS Adrenalina) bio je brži od konkurencije u svojoj kategoriji, dok je Dante Rosanda (BK Montes) pobjednik u Mlađim Kadetima. Mladi Gianni Ivančić (KBBXS Adrenalina) pobjednik je u kategoriji početnika do 13 godina.

U ženskoj konkurenciji je Anja Nadu (Vergo Bike Akademija) bila najbolja u kategoriji U15, a Nina Brčić (BBK Grožnjan) u kategoriji U13, dok je Majda Horvat (BK Vid Ročić) u kategoriji Žene bila najuspješnija. U kategoriji U11 djevojčica Amelie Lipovac bila je brža od klupske kolegice Lene Nadu (Vergo Bike Akademija).

Sljedeće kolo je na rasporedu 23.srpnja, a kreće iz Marića kraj Kanfanara. Vidimo se!

Majda Horvat(prva slika), najmlađi pred start (središnja slika), Karlo Brajković i Sandi Bažon (treća slika) / foto: Matej Damijanić/Brdsko Biciklistički Klub Grožnjan facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.