Završile prve petodnevne pripreme za Rio – nastavak u Splitu

Završile prve petodnevne pripreme za Rio – nastavak u Splitu

Luka Stepančić: "Zadnji dan smo imali jedan jači trening kao uvod u ovo što nas čeka sada u Splitu."

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija počinje s drugom fazom priprema za Olimpijske igre ovoga četvrtka, 23. lipnja. Nakon prve faze u Sv. Martinu na Muri, drugu fazu priprema reprezentacija će odrađivati u Splitu sve do 3. srpnja.

Kapetan hrvatske muške rukometne reprezentacije Marko Kopljar uoči polaska na drugu fazu priprema rekao je ponešto o dosadašnjim treninzima i stanju u ekipi te koji su sljedeći koraci za Olimpijske igre u Riu.

“Na prvoj fazi priprema bilo je odlično, dobro smo se zabavili, a popodne je bilo malo rukometa. Jedino je možda zadnja dva dana trener Tomljanović malo stisnuo gas pa su se javile male upalice, ali ništa strašno. Sve u svemu bilo je to odličnih pet dana tijekom kojih smo se dodatno zbližili. Sada idemo u Split. Ne znam točan plan, ali vjerujem da će naglasak biti na kondicijskom dijelu iako sigurno neće nedostajati rukometa. Ima dosta vremena do prve utakmice, kao i do prijateljskih susreta. Ono što je bitno da ćemo kroz te pripremne utakmice tražiti tko je u formi, tko je zdrav i tko može, a tko ne. Treba tražiti najbolja rješenja na svakoj poziciji i tko se najbolje slaže iako mi već dosta toga znamo sa zadnjeg Prvenstva. Trebamo samo nadograditi detalje.”

Markov suigrač Luka Stepančić nadodao je dojmove iz prve faze priprema i podijelio pretpostavke što ih očekuje u Splitu.

“U prvom dijelu priprema imali smo petodnevni team building, naime, četiri dana smo bili u adrenalinskom parku gdje smo imali natjecanje i proglašenje najboljih zadnji dan. Sve je bilo uz puno smijeha, šale i gradnje zajedništva. Tog zajedništva je bilo najviše, iako ga kod nas nije potrebno graditi, mi ga imamo oduvijek. Zadnji dan smo imali jedan jači trening kao uvod u ovo što nas čeka sada u Splitu. Vjerujem da ćemo dosta raditi na fizičkoj spremi, a tek pred kraj ćemo uvesti rukometni dio koji će biti glavni u sljedećim pripremama. Odlično se osjećam, ne želim previše govoriti baš, ali za sada sve odrađujem i radim maksimalno te se nadam da će tako i ostati!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.