24. HRVATSKO MEĐUNARODNO AMATERSKO GOLF PRVENSTVO

ZAVRŠILO VRLO NAPETO I NEIZVJESNO MEĐUNARODNO GOLF PRVENSTVO

ZAVRŠILO VRLO NAPETO I NEIZVJESNO MEĐUNARODNO GOLF PRVENSTVO

Foto: Ivan Vučemil/ Facebook

Odlična organizacija    privukla je  mnoštvo sudionika kako igrača tako i publike. Ukupno je nastupilo 86 igrača i igračica iz čak 14 zemalja. U muškoj konkurenciji nastupilo je 59 igrača dok je u ženskoj konkurenciji nastupilo 27 natjecateljica.  U Nacionalnom kupu natjecateljica vrlo uvjerljivo je pobijedila ekipa Njemačke sa 322 udarca. Drugoplasirana je ekipa Slovenije  (334), a trećeplasirana Srbija (336).

U  muškom ekipnom dijelu  natjecanja pobijedila je ekipa Slovenije  sa 299 udaraca, ispred Srbije i Hrvatske sa 300 udaraca. Srpska ekipa je drugoplasirana zahvaljujući boljem rezultatu drugi dan.

U muškoj konkurenciji pobjedu  je odnio prošlogodišnji prvak Branimir Gudelj (Srb) sa uvjerljivih 288 udarca. Na drugo mjesto se probio  Ivan Vučemil sa 295 udarca, a trećeplasirani je slovenac Mark Trnovec sa 299 udarca. Na Nacionalnom prvenstvu plasman je slijedeći : 1. Ivan Vučemil 295, 2. Luka Karaula 312, 3. Adam Brnić 313.

U ženskoj  konkurenciji naslov je obranila vrlo mlada bugarka Sofia Seldemirova sa 230 udaraca. Pobijedila je u doigravanju slovakinju Saru Marion Zrinkovu. Trećeplasirana je mađarica Adel Vedkarti sa 239 udarca. Plasman na Nacionalnom prvenstvu izgleda ovako : 1. Martina Čanaki 247, 2. Maya Hendija 252, 3. Snježana Crnoglavac 259.

U nastavku kratak  pregled svih dana golf prvenstva:

Prvog dana prvenstva   u muškoj konkurenciji postignuti su izvanredni rezultati na svjetskom nivou. Vodeći nakon prvog dana bio  je Lucas Buerk iz Njemačke sa rezultatom 3 ispod PAR-a igrališta, 69 udaraca. Slijedio ga je Slovenac Mark Trnovec sa 71 udarcem, Branimir Gudelj (SRB) i Daniel Blatter (SUI) sa 73 udarca. U nacionalnom prvenstvu vodeći je bio Adam Brnić sa 74 udarca ispred Luke Karaule sa 75 udarca.

Nakon drugog dana vodeći je  bio Branimir Gudelj (SRB) sa 143 udarca ispred Marka Trnovca (SLO) 144 i Lucasa Buerka (GER) 148. Najbolji hrvatski igrač je Vučemil sa 149 udaraca ispred Brnića 154 i  Karaule 158.   U ženskoj konkurenciji vodeće su bile  Anna-Lena Schobess (GER) i Alena Oppenheimer (GER) sa 78 udaraca ispred prošlogodišnje prvakinje Sofie Seldemirove sa 79 udaraca. Naša najbolje plasirana igračica je bila petnaestogodišnja Maya Hendija sa 83 udarca ispred iskusnih kolegica Snježane Crnoglavac sa 84 i Martina Čanaki sa 85 udaraca.

Nakon trećeg dana i dalje se vodila izuzetno oštra borba u svim kategorijama. Vodeći je ponovno bio Branimir Gudelj (SRB) sa 214 udaraca, slijedio  ga je Mark Trnovec (SLO) 219, a na treće mjesto se probio  Ivan Vučemil sa 222 udarca. Iza Ivana najbolji hrvatski igrači su Adam Brnić sa 233 te Mauro Toni Krešić sa 234 udarca. U ženskoj konkurenciji na prvo se mjesto probila Sara Marion Zrnikova sa 155 udaraca, a slijede je Adel Vadkerti (HUN) i Alena Oppenheimer (GER) obje sa 157 udaraca. Među hrvatskim igračicama vodeća je bila Maya Hendija sa 167 udaraca, a slijede je Snježana Crnoglavac i Martina Čanaki obje sa 168 udaraca.

Prvenstvo je završilo 78 igrača i igračica, za 7 više nego prošle godine. Nastupili su golferi i golferice iz čak 14 europskih zemalja. Po prvi put je održan i Nacionalni kup u obje konkurencije. Besprijekorno je funkcionirao Live scoring i kako kažu oganizatori “Igralište je bilo vrlo dobro uređeno. Organizacija još bolja nego prošle godine. Primili smo niz čestitki na odličnoj organizaciji Prvenstva. Posebno nas veseli pohvala pedantnih Švicaraca da nisu igrali na bolje organiziranom prvenstvu.”

Na ceremoniji podjele nagrada HGS je predstavljala  jaka ekipa. Nagrade je podijelio Predsjednik HGS-a Ivan Jakovčić uz pomoć dopredsjednika Emilija Žubrinića, tajnika Dražena Slamara, člana IO-a Želimira Feitla i izbornika Toma Ivankovića.

Dobru organzaciju je potpomoglo niz sponzora i partnera koji su sudjelovali sa prikladnim nagradama i zahvaljujući upravo dobroj organizaciji feedback je izrazito pozitivan te  niz sudionika koji su se igrali prošle i ove godine najavili su ponovni dolazak i sljedeće godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.