Završio Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Završio Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Završnim finalom ekipnog miksa zračne puške na 10 metara u Osijeku je završio IPC Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom.

Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Sedam novih svjetskih, čak 27 kontinentalnih i dvostruko više nacionalnih rekorda sukus su onoga što smo od 10. do 14. Srpnja vidjeli u Osijeku na IPC Svjetskom kupu u streljaštvu za osobe s invaliditetom, a  broj rekorda dovoljno zorno svjedoči o sudjelovanje svjetske streljačke elite.

Nadmetao se 221 strijelac iz 47 zemalja. Prvo ime je Kineskinja Zhang Cuiping, koja je na streljanama dvorane Gradski Vrt u zračnom i poznatom Pampasu u malokalibarskom oružju postavila čak četiri nova svjetska rekorda, ali ipak osvojila samo tri zlatna odličja.

Sva finala bila su iznimno dramatična, ali u njima nije bilo hrvatskih predstavnika. Od naših najbolji nastup imao je Rudolf Petrović, član Streljačkog kluba Paraolimpijac iz Delnica, koji je najuvjerljiviji bio u doduše neparaolimpijskoj disciplini malokalibarskoj pušci 50 metara ležeći mješovito, zauzevši četvrto mjesto.

Ostalih 12 hrvatskih reprezentativaca skupljali su iskustvo, a kvote za mogući nastup na 15. Paraolimpijskim igrama u Rio de Jeneru sljedeće godine potražit će na preostala dva ovogodišnja svjetska kupa u Australiji i SAD-u. Uzorni organizatori bili su Hrvatski paraolimpijski odbor, Grad Osijek i Građansko streljačko društvo Osijek 1784.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza osoba s invaliditetom Mario Sačer, unatoč svemu, natjecanje je ocijenio uspješnim. Neki su reprezentativci ostvarili više no što smo očekivali, dok su neki nažalost podlegli pritisku ovakvog ponajboljeg ovogodišnjeg natjecanja.

“Zasigurno se, ipak, vidi njihov napredak u odnosu na prošlogodišnje svjetsko prvenstvo.  To što nitko od Hrvata nije ušao u polufinalna ili finalna nadmetanja odražava kvalitetu konkurencije ovih dana u Osijeku. Temeljem analize njihovih nastupa vjerujem da ćemo smoći dovoljno financijskih sredstava i u Australiju i SAD uputiti naših pet ponajboljih strijelaca kako bi netko od njih uspio ostvariti kvotu, jer kako se približavaju paraolimpijske igre u Riju to će biti svakako lakše”, zaključio je Sačer.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.