Zdovc se guši u problemima: Igrači su izgubili samopouzdanje

Zdovc se guši u problemima: Igrači su izgubili samopouzdanje

Cedevita se nastavlja kotrljati nizbrdo ove sezone nakon obećavajućeg starta.

Foto: Bljesak

Juriju Zdovcu nije ostalo previše opcija ove sezone. U Europi više niti nema opcija jer je Cedevita izgubila svaku šansu za daljnjim prolaskom što je veliki udarac za čelnike kluba koji su prije sezone najavljivali polufinale Eurokupa. No, lako je prognozirati na papiru. Problem dođe kada se to treba provesti na terenu u čemu Cedevita ove sezone nije bila najuspješnija, što zbog promašenih pojačanja, što zbog ozljeda, a što zbog krivih taktičkih odluka. Međutim, stvari su sada takve kakve jesu te je trener Zdovc toga svjestan. Slovenski stručnjak živi u nadi da može probuditi svoju momčad, te da današnja utakmica protiv talijanskog Trenta svima može poslužiti da vrate povjerenje u svoje mogućnosti:

Moramo dobiti kako bismo vratili samopouzdanje. Jučer smo odmorili igrače poslije teškog vikenda te se vraćamo treninzima kako bismo nadogradili stvari koje su do sada bile dobre, Prije svega mislim na obranu koja je u Ljubljani bila na nivou. No, u napadu se uvukla nervoza. Palo nam je samopouzdanje pa promašujemo dosta otvorenih šuteva što je zasigurno posljedica umora.”

Bez Ukića i Katića će biti vrlo zanimljivo složiti bekovsku liniju koja će moći držati korak sa suparničkom ekipom koja nimalo ne paše Vitaminima ako je vjerovati Zdovcu:

Neće nam biti lako. Oni nam ne odgovaraju kao momčad. Atletski i fizički su jaki, igraju prljavo, guraju se te se moramo „potući“ ako želimo dobiti utakmicu .”

Današnja utakmica nam neće puno toga reći, ali nam svakako može pokazati ima li nade za Vitamine da do kraja sezone povrate staru formu jer jedino u tome slučaju će imati šanse zapapriti Budućnosti i Crvenoj Zcezdi u ABA ligi. Ako se to ne dogodi, onda se već svi zajedno možemo zamisliti s rupčićem u ruci kako mašemo Zdovcu s kolodvora.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.