Ždrijeb SP-a: Hrvatska u skupini sa Makedonijom, BiH, Austrijom, Tunisom i Iranom, Goluža oprezan

Ždrijeb SP-a: Hrvatska u skupini sa Makedonijom, BiH, Austrijom, Tunisom i Iranom, Goluža oprezan

- Nimalo naivna skupina. To su sve momčadi koje mogu igrati sa svima, objasnio je nakon ždrijeba izbornik Slavko Goluža

Slavko Goluža/Getty Images

Hrvatski rukometaši saznali su suparnike u skupini na predstojećem Svjetskom prvenstvu, domaćin kojega će od 15. siječnja do 1. veljače iduće godine biti Katar.

Ples kuglica u Ritz-Carlton Hotelu u Dohi hrvatsku selekciju smjestio je u skupinu sa Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom, Austrijom, Tunisom i Iranom.

– Nimalo naivna skupina. Respektiram Tunis koji će sigurno biti u prednosti pred svima nama jer će imati 35 dana priprema i dobro znamo da su fanatici za rukomet. Austrija kojoj većina igrača igra u Bundesligi i znamo da smo s njom imali nekih problema na Prvenstvu u Austriji. Tu je i Makedonija kojoj su većina igrača iz Vardara i Metalurga, Bosna i Hercegovina koja je izbacila Island te Iran. To su sve momčadi koje mogu igrati sa svima, objasnio je nakon ždrijeba izbornik Slavko Goluža:

– Kasnije se križamo sa skupinom A u kojoj su domaćini Katar, Španjolska, Slovenija, Bjelorusija, Brazil i Čile i to je ono što je najvažnije za sada. Trebamo odraditi grupu najbolje što možemo, zauzeti što bolju poziciju zbog križanja. Idemo korak po korak, zaključio je izbornik.

SKUPINA A: Španjolska, Slovenija, Katar, Bjelorusija, Brazil, Čile

SKUPINA B: HRVATSKA, BiH, Makedonija, Austrija, Tunis, Iran

SKUPINA C: Francuska, Švedska, Alžir, Češka, Egipat, UAE

SKUPINA D: Danska, Poljska, Rusija, Argentina, Bahrein, Njemačka

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.