Naše rukometašice dočekat će reprezentaciju Crne Gore u Spaladium Areni 10. ožujka u 20 sati

Želimo pobijediti jer je ova utakmica bodovno bitna

Želimo pobijediti jer je ova utakmica bodovno bitna

Ivana Kapitanović/Foto www.koprivnica.net

Rekao je izbornik Goran Mrđen devet dana uoči utakmice te podijelio svoje mišljenje o protivnicama i istaknuo kako neće biti lako, ali da uz pravu podršku publike mogu stići do pobjede.

“Prvi put sam u Splitu s reprezentacijom. Po svemu trebalo bi biti dobro. Ženska reprezentacija nije igrala u Splitu do 2003. godine i mislim da bi upravo taj podatak trebao donijeti ono što želimo, a to je što više publike. Znamo kako je u Splitu, znamo kako je bilo divno u Areni 2009. na Svjetskom prvenstvu, prema tome mislim da kada bi se samo dio toga pokazao 10. ožujka protiv Crne Gore to bi nam mnogo značilo. Mi moramo biti pravi, na pravoj razini da svojom dobrom igrom na neki način isprovociramo navijanje. Želimo dobiti Crnu Goru jer nam je ova utakmica bodovno bitna. Igramo protiv reprezentacije koja je u ovom trenutku većeg rejtinga od nas. Imaju brojne odlične igračice od kojih neke igraju u Budućnosti, a predvodi ih izbornik Adžić koji je dvije godine zaredom proglašen najboljim trenerom. Kada bi gledali realno rekli bi da su oni favoriti, ali kod kuće protiv nas nitko nije favorit. ”

Hrvatska vratarka Ivana Kapitanović složila se s izbornikom da Crna Gora ima odličnu ekipu, ali ističe da u svom rodnom gradu, u kojem će prvi put na teren istrčati u reprezentativnom dresu, želi samo pobjedu.

“Crna Gora je odlična ekipa s vrlo dobrim igračicama i nose ulogu favorita, ali mi igramo doma i ne možemo nikome dati da bude favorit na našem terenu. Pripremit ćemo se odbor za utakmicu, imamo dosta vremena. Nadam se našem dobrom izdanju i očekujem pobjedu u Splitu. Doma je uvijek najljepše. Nisam nikada imala priliku igrati u svom rodnom gradu tako da će ovo biti poseban osjećaj. Dosta sam pričala s curama iz reprezentacije i svi jedva čekamo da napokon zaigramo u Splitu.

Ulaz je slobodan, ali moguć samo uz preuzetu ulaznicu. Ulaznice će se preuzimati na dan utakmice na blagajni Spaladium Arene (točno vrijeme bit će naknadno objavljeno). Uzvrat je na rasporedu dva dana kasnije u crnogorskom Baru.

Izbornik Mrđen je za kvalifikacijske susrete pozvao  sljedeće igračice:
Marta Žderić (Budućnost); Ivana Kapitanović (Podravka); Gabrijela Bešen (Sesvete Agroproteinka); Ekaterina Nemaškalo (Podravka); Paula Posavec (Zrinski); Ana Nikšić (Podravka); Nikolina Zadravec (Koka); Vesna Milanović-Litre (Krim Mercator); Katarina Ježić (HCM Baia Mare); Andrea Čović (Vardar); Andrea Penezić (Vardar); Sonja Bašić (Ipress Center-Vac); Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin); Ćamila Mičijević (Zamet);
Selena Milošević (Podravka); Dora Krsnik (Podravka); Marijeta Vidak (Podravka); Valentina Blažević (Sesvete);
Anamaria Gugić (Zamet); Lana Franković (Podravka).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.