Želio sam biti hrvatski izbornik, no klub mi to nije dopustio!

Želio sam biti hrvatski izbornik, no klub mi to nije dopustio!

Velimir Perasović/Foto: www.eurocupbasketball.com

Izjavio je Velimir Perasović na novinskoj konferenciji u Vitoriji. Hrvatski košarkaški trener  potvrdio je kako je htio voditi hrvatsku reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, no  nije dobio dozvolu svog kluba Baskonije Laboral Kutxe.

Perasović je prošli mjesec aktivirao i drugu godinu ugovora s Baskonia Laboral Kutxom, koju će zaključiti u ljeto 2017. godine. Time je proces njegova povratka na klupu Hrvatske bio otežan, budući da španjolska liga ne dopušta istovremeno vođenje kluba i reprezentacije.

“Znali smo za to pravilo, ali postojali su izuzeci. Predsjednik Baskonije nas je mjesec dana zavlačio”, rekao je po povratku iz Vitorije predsjednik Stručnog savjeta HKS-a za mušku košarku Dino Rađa.

Velimir Perasović je vodio Hrvatsku u rujnu 2015. na Europskom prvenstvu, gdje je Hrvatska izgubila u osmini finala od Češke s 59:80, nakon čega je rekao da je njegov posao u reprezentaciji završen, ali su igrači i novo vodstvo HKS-a izrazili želju za njegovim ostankom na izborničkoj dužnosti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.