Željko Babić objavio kandidate za Nizozemsku i Tursku

Željko Babić objavio kandidate za Nizozemsku i Tursku

Hrvatski rukometni izbornik Željko Babić objavio je popis...

Željko Babić/Foto: www.rukometnitrener.com

Hrvatska reprezentacija idućeg tjedna igra kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Nizozemske i Turske. Izbornik Željko Babić danas je objavio na kojih 16 igrača računa u tim dvobojima. Reprezentacija se okuplja u nedjelju u Zagrebu, a idućeg dana putuje na utakmicu protiv Nizozemske koja je na rasporedu 10. lipnja. Sljedećeg dana se vraća u Zagreb i odmah odlazi u Umag na pripreme za utakmicu protiv Turske 14. lipnja.

Babić je izjavio: “Važno je da s dvije pobjede završimo kvalifikacije kao prvoplasirana momčad u skupini. Razumijem da su igrači umorni nakon naporne sezone u klubovima, ali ipak ćemo biti maksimalno koncentrirani na ispunjavanje cilja. Imat ćemo i prostora za rotaciju radi nametanja ritma sukladno taktičkim idejama koje treba ispuniti za osvajanje bodova. U odnosu na prošlo okupljanje imamo dva nova igrača, Lovru Mihića i Marka Mamića. Oni su 21-godišnjaci i dobit će priliku jer smo isplanirali i pomlađivanje momčadi. Sad imaju priliku zamijeniti Vukovića i Kovačevića, koji ovog puta nisu u reprezentaciji.

Marko Mamić misli: “Prije mjesec dana mi je izbornik rekao da ću biti pozvan. Sanjao sam dan kad ću postati hrvatski reprezentativac. Tri godine igranja u Švicarskoj puno su mi pomogle, no ovo je nešto čemu se dugo nadam. Želim se iskazati i sretan sam što ću igrati uz Duvnjaka, Čupića, Alilovića i sve ostale naše reprezentativce.”

Dojmove je podijelio i drugi debitant, Lovro Mihić: “Povjerenje izbornika je za mene velika čast i nadam se da ću ga dobro opravdati. Ovo je ostvarenje sna svakog sportaša. Nema većeg priznanja od poziva u reprezentaciju, siguran sam da neću razočarati. Mamić i ja smo prvi puta pozvani. Zajedno smo u mladoj reprezentaciji osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj prije dvije godine. Jako sam sretan i jedva čekam okupljanje.”

Izbornik je pozvao sljedeće igrače: Mirko Alilović, Filip Ivić, Manuel Štrlek, Lovro Mihić, Zlatko Horvat, Ivan Čupić, Igor Vori, Marino Marić, Ilija Brozović, Marko Kopljar, Luka Stepančić, Domagoj Duvnjak, Ivan Slišković, Jakov Gojun, Marko Mamić i Igor Karačić.

Pretpoziv su dobili: Marin Šego, Ivan Pešić, Jerko Matulić, Antonijo Kovačević, Leon Šušnja, Luka Šebetić, Šime Ivić, Ante Kaleb, Drago Vuković, Damir Bičanić, Lovro Šprem i Sandro Obranović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.