Željko Drakšić, glavni tajnik HKS-a, za HR: Domaćinstvo Eurobasketa je velika prilika

Željko Drakšić, glavni tajnik HKS-a, za HR: Domaćinstvo Eurobasketa je velika prilika

- Prvo se treba sastati Upravni odbor HKS-a budući da smo od FIBA-e dobili ugovor koji točno precizira što treba raditi svaki od organizatora, objašnjava Drakšić

Nakon ispadanja Hrvatske sa ovogodišnje Svjetske smotre iz Madrida su ipak stigle lijepe vijesti: Hrvatska je odabrana za jednog od domaćina skupina Eurobasketa 2015. godine!

Odluka je donešena na zasjedanju glavnog Boarda FIBA Europe u Madridu. Domaćin same završnice je Francuska, dok su uz Hrvatsku po jednu skupinu dobili Njemačka i Latvija. U ime Hrvatskog košarkaškog saveza Boardu FIBA Europe zahvalio se glavni tajnik Željko Drakšić te odmah potpisao ugovor o organizaciji jedne skupine zajedno s ostalim organizatorima.

– Iskreno sam sretan. Mislim da je to produkt dobrog dugogodišnjeg rada cijelog saveza. Svih rezultatata naših selekcija… Pogotovo onih mlađih. Ubuduće će biti vrlo teško dobiti domaćinstvo, jer će EP biti svake četiri godine. Budući da smo mi zemlja sa jakim turističkim sektorom ovo je velika prilika za promociju, jer EP u košarci je najveće natjecanje kojeg možete organizirati nakon Olimpijskih igara, te SP i EP u nogometu, napomenuo je Drakšić.

Europska smotra 2015. godine trebala se održati u Ukrajini, ali je zbog ratnog stanja u toj zemlji krovna organizacija europske košarke odlučila Ukrajincima odlučila dodijeliti sljedeće EP 2017. godine. Za domaćine su tako postavljeni Hrvatska (Zagreb), Njemačka (Berlin), Latvija (Riga) i Francuska (Montpellier), koja će ugostiti samu avršnicu (Lille).

– Ovo je velika prilika i nagrada za sve nas koji se bavimo košarkom. Zahvaljujem se Vladi RH koja je podržala ovaj projekt, jer je FIBA traži da vlade stanu iza takvog projekta. Dobili smo povjerenje u tajnom glasovanju svih članova Boarda europskog ogranka FIBA-e, dodao je Drakšić.

Budući da je Europsko prvenstvo na rasporedu za točno godinu dana pred HKS-om je puno posla. Koji su prvi sljedeći potezi?

– Prvo se treba sastati Upravni odbor HKS-a budući da smo od europskog ogranka FIBA-e dobili ugovor koji točno precizira što treba raditi svaki od organizatora i nakon toga će se ići na formiranje Organizacijskog odbora EP-a. Potom kreće organizacija. Mi imamo iskustva što se tiče sportskog dijela, ali tu su još marketing i drugi detalji koje ćemo dogovarati u razgovoru sa ostalim suorganizatorima, zaključio je glavni tajnik HKS-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.