Ženska odbojkaška reprezentacija započela s pripremama za Zlatnu ligu i MI

Ženska odbojkaška reprezentacija započela s pripremama za Zlatnu ligu i MI

Hrvatske odbojkaške reprezentativke očekuju pripreme u Rijeci, gdje će se pripremati za predstojeće susrete u Dugopolju i Splitu.

Hrvatska ženska seniorska odbojkaška reprezentacija okupila se jučer u 13 sati u hotelu Continental. Do 16. svibnja pripremat će se u Rijeci, a nakon toga putuju u Dugopolje i Split gdje će se igrati susreti Zlatne lige.

Izborniku Igoru Lovrinovu na prozivku je došlo devet igračica: tehničarke Ana Grbac i Bernarda Brčić, libero Nikolina Božičević i Rene Sain, srednji blokeri Martina Šamadan i Ivana Prokopić, primači Dinka Kulić i Elena Vukić i dijagonala Sanja Gamma.

Izbornik je objasnio zašto se jučer nije okupilo svih četrnaest reprezentativki. “Sada nas je u Rijeci trebalo biti četrnaest, ali nisam baš uspio okupiti sve igračice koje sam mislio, a onda nisam uspio ni naći zamjenu. U Rijeci neće biti Lucije Mlinar koja je završila iznenada u bolnici zbog zdravstvenih problema pa sam je oslobodio za ovu akciju. To će nam sigurno malo poremetiti i planove i rad, ali nema veze. Nekako ćemo odraditi zacrtano, nešto ćemo iskemijati. Mia Jerkov,Samanta Fabris, Beta Dumančić i Vedrana Jakšetić stižu u srijedu.” rekao je izbornik Lovrinov.

U Rijeci će se hrvatske odbojkašice pripremati za susrete Zlatne lige koja se igra u Splitu. Prvu utakmicu igraju protiv reprezentacije Finske, 19. svibnja. U istoj grupi s Hrvatskom i Finskom nalaze se i reprezentacije Mađarske i Francuske.

Krajem lipnja, hrvatske reprezentativke nastupaju na MI, dok u kolovozu kreću kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.