Ženska vaterpolska reprezentacija u Rijeci se priprema za Euro u Beogradu

Ženska vaterpolska reprezentacija u Rijeci se priprema za Euro u Beogradu

Uz najbolje hrvatske vaterpoliste, svoje će mjesto na europskoj smotri u Beogradu imati i hrvatske reprezentativke. Trinaest izabranica izbornika Nikše Savina trenutno se u Rijeci priprema za skorašnji iskorak na velikom natjecanju.

Vaterpolistice Hrvatske/Foto www.hvs.hr

Bit će to tek drugi puta u povijesti da hrvatski vaterpolo na europskim prvenstvima ima reprezentacije u obje konkurencije. Prije pet godina u Zagrebu barakude su uzele zlato, a njihovi ženski parnjaci ostali su na suprotnom kraju poretka zauzevši osmu poziciju. Od tada do danas format natjecanja se promijenio, sada se u Beogradu natječe dvanaest ženskih reprezentacija, a mjesto u posljednjoj, šestoj jakosnoj skupini nakon uspješno odrađenih kvalifikacija na ždrijebu zauzela je hrvatska reprezentacija.

“Prije 14 mjeseci, kada je započela ova akcija, nije bio primaran plasman na EP već stvaranje reprezentacije. Uspjeli smo se plasirati, a u Beograd idemo bez imperativa. Naša želja je ostaviti što bolji utisak. U skupini smo s nedodirljivima Španjolskom i Italijom, te sa Srbijom, Njemačkom i Francuskom, od kojih neku možemo iznenaditi. Imamo vrlo mladu ekipu, uz pet seniorski tu je osam juniorki i dvije kadetkinje.” – rekao je izbornik Nikša Savin na konferenciji za novinare. 

Raspored hrvatskih reprezentativki:
11.1 Hrvatska – Španjolska (11:00)
13.1 Hrvatska – Srbija (16.45)
15.1 Hrvatska – Italija (11:00)
17.1 Hrvatska – Francuska (11:00)
19.1 Hrvatska – Njemačka (12.30)

Na konferenciji za novinare bila je i Emma Miljković, kapetanica ženske vaterpolo reprezentacija.

“Bolje je nego 2010. godine. Sada smo kolektiv. Ovo će biti nešto totalno drugačije. Možemo postići više nego onda.” – rekla je kapetanica reprezentacije.

U Beogradu će nastupiti:

Vratarke:      Alexandra Ratković (Primorje EB), Sara Srhoj (Suzuki Bura)
Bekovi:           Anamarija Brnas (Suzuki Bura), Julija Božan (Suzuki Bura), Matea Skelin (Viktorija)
Centri:            Tereza Balić (Suzuki Bura), Lea Gegić (Mladost)
Napadačice: Dina Lordan (Mladost), Petra Bukić (Mladost), Ivana Butić (Suzuki Bura), Emmi Miljković (Primorje EB), Petra Županić (Mladost), Domina Butić (Suzuki Bura)
Rezerve:         Gloria Badžim (Viktorija), Lea Saftić (Primorje EB)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.