Ženski nogomet gledaniji od NBA finala

Ženski nogomet gledaniji od NBA finala

Ako ste mislili da je ženski nogomet 'zadnja rupa na svirali'...

Sad - Japan, ženski nogomet/Foto: Gettyimages

Okončano je rekordno Svjetsko prvenstvo u Kanadi. Ženski nogomet privukao je – kako na tribine, tako i pred male ekrane – nikad veći broj gledatelja, a u jednom je trenutku televizijske prijenose najvažnije sporedne stvari na svijetu gledalo više od 30 milijuna gledatelja!

Sjedinjene Američke Države poslije šesnaest dugih godina čekanja ponovno su na krovu svijeta, treći put u povijesti, čime su dospijele na vrh poretka najuspješnijih, s titulom više od Njemica i to tek od 1991, kada je prvi put upriličen turnir najboljih ženskih nogometnih selekcija svijeta.

Finale između SAD-a i Japana bilo je potpuno neočekivano. Japanke su branile naslov i na leđima nosile breme favoritkinja, no sve je bilo gotovo za samo šesnaest minuta. Llyod je bila precizna u 3, 5. i 16. minuti, u 14. je mrežu rasparala i Holiday, a u 27. je prvi (utješni) pogodak za aktualne svjetske prvakinje postigla Ogimi. Bilo je to ipak prekasno buđenje, Johnston je početkom drugih 45 minuta pogodila vlastitu mrežu i tako malčice prolongirala američko slavlje, no samo do dvije minute kasnije kada je konačnih 5:2 postavila Heath.

Zanimljivo je bilo i na tribinama, netko od američkih navijača uzburkao je javnost spornim transparentom “Japanci, ovo vam je osveta za Pearl Harbour“, ali i pred malim ekranima. Statistike su, naime, pokazale kako je samo finalnu utakmicu gledalo 31 milijun promatrača, što je više od redom: NFL lige, Zimskih olimpijskih igara, NBA lige…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.