Ženski slalom pomaknut na 5. siječnja, konačna potvrda Vip Snježne kraljice u ponedjeljak

Ženski slalom pomaknut na 5. siječnja, konačna potvrda Vip Snježne kraljice u ponedjeljak

Nakon obavljene FIS snježne kontrole, konačna potvrda spremnosti Crvenog spusta na Sljemenu za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog kupa „Vip Snow Queen Trophy“ 2016 na Sljemenu bit će donesena u ponedjeljak 28. prosinca.

Emmanuel Couder

Ženska slalomska utrka pomaknuta je s nedjelje 3. siječnja na utorak 5. siječnja, dok muška utrka ostaje prema rasporedu u srijedu 6. siječnja. Snježnu kontrolu moraju proći svi organizatori FIS Svjetskog kupa te su ove odluke danas donesene od strane Emmanuela Coudera, direktora FIS Svjetskog kupa za muškarce, koji je posjetio Sljeme.

Dugoročna vremenska prognoza najavljuje zahlađenje s minus temperaturama od utorka 29. prosinca navečer, kada bi temperature trebale pasti ispod nule i omogućiti daljnje zasnježenje sljemenske slalomske staze. Prema prognozama sa sjeveroistoka prema Sljemenu i Zagrebu dolazi hladni zrak koji i povijesno gledano uvijek donosi niske temperature.

U ponedjeljak će biti izvjesnije kada točno i koliko snažno zahlađenje stiže, a kako bi zasnježenje i priprema staze sigurno mogla biti obavljena na vrijeme već danas je donesena odluka da se održavanje ženske utrke pomakne za dva dana kasnije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.