Žetva medalja na Paraatletskom prvenstvu u Berlinu

Žetva medalja na Paraatletskom prvenstvu u Berlinu

Foto: Zimbio

Zoran Talić u konkurenciji atletičara s intelektualnim teškoćama u dalju skokom od 7.28 m nadvisio je svoju konkurenciju osvojivši zlatnu medalju i postavio novi rekord europskih prvenstava.

„Odlično sam se osjećao uoči nastupa tako da niti sam rezultat nije izostao. Sretan sam da sam skočio rekord europskih prvenstava, jer prije dvije godine u talijanskom Grossetu sam skočio osam centimetara više, ali taj rezultat zbog vjetra nije bio priznat. Naravno da me je obradovalo ovo zlato. Iako su svi računali na najsjajniju medalju, to mi nije predstavljalo neki teret jer sam znao da sam spreman na skok iznad sedam metara. No, moram reći da vučem ozljedu koljena još od Svjetskog prvenstva u Londonu srpnja prošle godine. Ona me je dosta sputavala u pripremama i redovnim treninzima. Bilo je trenutaka kada bih odradio dva ili tri treninga pa sam se zbog bolova bio prisiljen stati s treninzima i nastaviti nakon nekoliko dana kada bi oni popustili. Zahvaljujući radu s trenerom Slavenom Brkljačićem smogao sam snage da ostvarim jedan od mojih boljih rezultata“, izjavio je Talić 

Srebro je pripalo Ukrajincu Prudnikov Dmytro s 7.15m , dok je brončani Nizozemac Oberoi Ramki sa 7.13 m.
Do zlata u konkurenciji bacača kugle došao je Matija Sloup s daljinom od 9.87m.

„Presretan sam svojim prvim zlatnim odličjem. Doista sam do ovog zlata došao kroz krv i znoj, mukotrpno radeći sa svojim trenerom Mihovilom Rendulićem. Još prije godinu i pol sam bio podvrgnut teškom operativnom zahvatu tako da mi je i sama karijera bila upitna. Ovim rezultatom uvrstio sam se u prva dva ponajbolja bacača kugle na svijetu u svojoj konkurenciji. Sada se samo fokusiram na slijedeću godinu na ispunjenju norme za svjetsko prvenstvo i nastup na paraolimpijskim igrama“, poručio je Sloup.

Srebro je pripalo Portugalcu Monteirou Miguelu s 9.69 m dok je broncu osvojio Nizozemac Zonneveld Take s 8.64m.

Do srebra je došao Ivan Katanušić u disku konkurencije atletičara s podkoljenom amputacijom sa svojim najboljim rezultatom sezone od 54.92m.

„ Budimo iskreni nadao sam se zlatu, jer sam u završnici priprema za ovo prvenstvo redovito bacao disk pet metara više. No srebro je srebro i moram biti zadovoljan, jer su to samo prolazni rezultati koji će me odvesti u Tokijo, a tada ću se potući za paraolimpijsko odličje“, zaključio je Katanušić. Europski prvak je Britanac Greaves Dan s 57.65m, dok je bronca pripala Slovaku Adrianu Matusiku s 50.09m.

Četvrta mjesta osvojili su Pero Sunara s osobnim rekordom u koplju od 28.44m, Allbin Vidović u bacanju kugle od 11.55 m i Ana Gradaček s osobnim rekordom u bacanju kugle od 5.96 m.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.