Zico kandidat za predsjednika Fife

Zico kandidat za predsjednika Fife

Legendarni bivši brazilski nogometaš Zico obznanio je svoju kandidaturu za predsjednika FIFA-e.

Nakon što je dugogodišnji predsjednik Svjetske nogometne federacije Sepp Blatter uslijed korupcijske afere podnio ostavku, krugu pretendenata na njegovu bivšu poziciju pridružio se i legendarni Brazilac Zico.

“Tužno je gledati što se događa s današnjim nogometom. Korupcija uništava velik trud dobrih ljudi i moja je dužnost iskoristiti vlastito iskustvo i znanje. Nažalost, korupcija počinje već pri traženju podrške na izborima”, izjavio je Zico te otkrio kako se na kandidaturu odlučio nakon razgovora s bivšim portugalskim reprezentativcem Figom, koji je trebao biti protukandidat Blatteru na izborima koji su se održali 29. svibnja, ali je u posljednjem trenutku povukao svoju kandidaturu i podržao drugog kandidata, jordanskog princa Alija bin Al Husseina.

62-godišnji Zico trenutno je trener indijskog kluba Goa, a u karijeri je vodio, među ostalim, japansku reprezentaciju, Fenerbahče, Olympiacos i moskovski CSKA. Ipak, imao je puno uspješniju igračku karijeru te je bio jedan od najboljih svjetskih igrača svoga vremena, a mnogi ga smatraju i jednim od najboljih brazilskih igrača svih vremena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.