ZOI: Kostelić deveti u slalomu, Šamšal 18., Vidović 28., Zrnčić-Dim bez plasmana

ZOI: Kostelić deveti u slalomu, Šamšal 18., Vidović 28., Zrnčić-Dim bez plasmana

Kostelić je vjerojatno posljednji olimpijski nastup okončao s 2.25 sekundi zaostatka za pobjednikom Mariom Mattom iz Austrije

Ivica Kostelić/Getty Images

Najbolji hrvatski Ivica Kostelić osvojio je deveto mjesto u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Kostelić je vjerojatno posljednji olimpijski nastup okončao s 2.27 sekundi zaostatka za pobjednikom Mariom Mattom iz Austrije. Natko Zrnčić-Dim je pao tijekom druge vožnje, Dalibor Šamšal je utrku završio na 18. mjestu (+7.15), dok je mladi Matej Vidović na kraju bio 28. (+15.97).

Matt je bio vodeći i nakon prve vožnje, a u drugoj je sačuvao zlato ispred sunarodnjaka Marcela Hirschera (+0.28) i mladog Norvežanina Henrika Kristoffersena (+0.83).

– Neka nitko ne zamjeri, ali smatram da je velika sramota da prva vožnja olimpijskog slaloma traje samo 46 sekundi. Spasila me druga vožnja koju je postavio moj otac, to je konačno bio slalom kakav se nekad vozio u Svjetskom kupu,  objasnio je nakon druge vožnje Kostelić, odgovorivši na kritike iz francuskog i švedskog tabora.

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.