Zimske olimpijske igre: Ivica Kostelić osvojio srebro u superkombinaciji!

Zimske olimpijske igre: Ivica Kostelić osvojio srebro u superkombinaciji!

Ivica Kostelić je za pobjednikom Sandrom Vilettom iz Švicarske zaostao 34 stotinke, osvojivši četvrto olimpijsko srebro. Natko Zrnčić-Dim plasirao se na deseto mjesto

Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u superkombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju! Najboljem hrvatskom skijašu to je četvrta srebrna olimpijska medalja. Za obitelj Kostelić to je, pak, jubilarno deseto odličje čime su se svrstali uz bok sa legendarnom talijanskom nordijskom obitelji Di Centa.

Kostelić je nakon sedmog vremena u spustu u slalomu ostvario treće najbrže vrijeme (51.37), zaostavši za pobjednikom Sandrom Vilettom iz Švicarske 34 stotinke. Brončanu medalju osvojio je Talijan  Cristof Innerhofer koji je za Švicarcem zaostao 47 stotinki.  Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim osvojio je deseto mjesto s 1.86 sekunde zaostatka za pobjednikom što je njegov najbolji plasman na ZOI-ju u karijeri. Prije četiri godine u Vancouveru je bio 20. u kombinaciji i 19. u slalomu.

Ivica je slalom na stazi Rosa Hutor otvorio oprezno. Nakon prvog prolaza imao je 71 stotinka prednosti, da bi se prednost nakon drugog mjerenja “otopila” na samo 12 stotinki. Potom je ušao u “plus”, pokušao je napasti zadnja vrata, ali je na kraju ipak zaostao za Švicarcem, koji je odradio fenomenalan slalom i senzacionalno osvojio prvo olimpijsko slato.

Kostelić je nakon odlično odrađenog spusta u superkombinacijski slalom ušao sa samo 93 stotinke zaostatka za vodećim Norvežaninom Jansrudom. Najbolji hrvatski skijaš otvorio si je tako veliku priliku za medalju, budući da se jedini od slalomaša plasirao među sedmoricu najboljih.  Prilika je na kraju iskorištena i Kostelić je Hrvatskoj u Sočiju donio 11. odličje na Zimskim olimpijskim igrama od proglašenja samostalnosti.

Rezultati: 1. Sandro Viletta (Švi) 2:45.20, Ivica Kostelić (Hrv) +0.34, 3. Christof Innerhofer (Ita) +0.47…10. Natko Zrnčić Dim (Hrv) +1.86

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.