Zimske olimpijske igre: Natko Zrnčić-Dim zauzeo 29. mjesto u spustu

Zimske olimpijske igre: Natko Zrnčić-Dim zauzeo 29. mjesto u spustu

Zagrepčanin je zaostao 3.57 sekundi zaostatka za pobjednikom Matthiasom Mayerom iz Austrije

Natko Zrnčić-Dim/Getty Images

Natko Zrnčić-Dim osvojio je 29. mjesto u spustu na Zimskim olimpijskim igrama. Jedini hrvatski predstavnik na prvom skijaškom natjecanju u Sočiju zaostao je 3.57 sekundi zaostatka za pobjednikom Matthiasom Mayerom iz Austrije. Srebro je pripalo Talijanu Christofu Innerhoferu (+0,06), a bronca Norvežaninu Kjetilu Jansrudu (+0,10).

Mladi Austrijanac koji nema niti jednu pobjedu u Svjetskom kupu odradio je odličnu vožnju, te se na kraju zasluženo popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Mayer je zlato odnio ispred najvećih favorita Bodea Millera i Aksela Lunda Svindala, koji su razočarali. Amerikanac je bio najbolji u prvom dijelu staze, ali je u donjem sve izgubio i završio tek osmi. Svindal je ostao na korak od medalje, bio je četvrti s 29 stotinki zaostatka.

– Bilo je jako teško ući među prvih 15. Dobro sam počeo, prva dva prolaza su bila dobra, ali u donjem dijelu me je snaga izdala. Hoću reći da je dosta nerealno da sam u drugom dijelu izgubio tri sekunde. No, ne smijem se žaliti, dao sam sve od sebe i ovo je bio dobar trening za superkombinaciju, izjavio je nakon utrke Natko Zrnčić-Dim.

Sljedeća utrka za muškarce je superkombinacija 14. veljače gdje će Ivica Kostelić i Zrnčić-Dim biti hrvatski predstavnici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.