ZOI: Damir Mizdrak osvojio 12. mjesto u slalomu u kategoriji slabovidnih skijaša

ZOI: Damir Mizdrak osvojio 12. mjesto u slalomu u kategoriji slabovidnih skijaša

Damiru je ovo bio premijerni nastup na Olimpijskim igrama. Zlatna medalja otišla je u ruke ruskom skijašu Valeriju Redkozubou

Damir Mizdrak osvojio je ukupno 12. mjesto u slalomu u vremenu 2:44.86 minute na Zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju. Damir je nastupio u kategoriji slabovidnih skijaša i ovo mu je bio premijerni nastup na Olimpijskim igrama. U prvoj utrci Damir je bio posljednjeplasirani 16. Damira u Sočiju još očekuje nastup u veleslalomu.

Zlatna medalja otišla je u ruke ruskom skijašu Valeriju Redkozubou. Redkozubov je u paru s vodičem Evgenijem Geroevom dvije vožnje odradio za 1:43.21 minute, 3.61 sekundi ispred drugoplasiranog Jona Santacana Maizteguija iz Španjolske, te 5.40 sekundi brže od trećeplasiranog Kanađanina Chrisa Williamsona.

–  Bila mi je velika čast da nastupim na ovim igrama, nije bilo lako, no ja i moj vodić Luka Debeljak uspjeli smo odvoziti utrku koja možda ne odgovara mojim trenutačnim mogućnostima, ali kad pogledam one koji su pobijedili svi su to vozači koji su po desetak godina stariji od mene. Dakle, idemo dalje i vjerujem da su pred menom dobri sportski dani, jer mi je tek 23. godine, rekao je Damir Mizdrak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.