Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović 12., Damir Mizdrak 14. u veleslalomu

Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović 12., Damir Mizdrak 14. u veleslalomu

- Bilo je teško vratiti se nakon ispadanja u slalomu i gubitka medalje, objasnio je nakon utrke Sokolović

Damir Mizdrak sa vodičem Lukom Debeljakom/Damir Senčar

Na alpskom skijalištu Rosa Khutor u subotu su na rasporedu bila nadmetanja u veleslalomu za slijepe i slabovidne skijaše, stojeće te sjedeče skijaše u konkurenciji njih 109.

Dino Sokolović član monoski kluba Zagreb, nakon što je u prvom laufu zauzeo 16. mjesto u drugoj vožnji popravio je svoj plasman osvajanjem 12. mjesta.

– Ostaje mi samo žal što su organizatori dozvolili da najbolji skijaši u mojoj kategoriji nastupaju sa startnim brojevima 80. i većim. To svakako nije sportski, ali se s time trebam u buduće nositi. Ostaje mi do kraja sezone još nekoliko utrka, a potom trebam srediti svoje dojmove i vidjeti kako dalje, zaključio je Sokolović.

Nakon što je u prvoj vožnji zauzeo 17. mjesto u drugom laufu Damir Mizdrak član Ski kluba Sljeme iz Zagreba popravio je svoj plasman zauzevši 14. mjesto. Nakon utrke Mizdrak je izjavio da je zadovoljan svojim nastupima na XI. Zimskim paraolimpijskim igrama i da će u narednim godinama uložiti mnogo napora i truda kako bi u svojoj konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša došao do samog svjetskog vrha zajedno sa svojim trenerom Lukom Debeljakom.

POI: Dino Sokoloviæ 16. nakon prve vožnje veleslaloma

Dino Sokolović/Damir Senčar

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.