Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović diskvalificiran u superveleslalomu

Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović diskvalificiran u superveleslalomu

Sokolović je diskvalificiran zbog toga jer je plastika između sjedišta i skije bila deblja za 1.8 milimetara od dopuštenog

Dino Sokolović/Damir Senčar

U svom premijernom nastupu na XI. paraolimpijskim igrama u disciplini Super G u konkurenciji 31 sjedećeg skijaša hrvatski predstavnik Dino Sokolović ostvario je 13. vrijeme utrke. No, zbog krivog veza između sjedišta i skije, famozna plastika bila je deblja za 1.8 milimetara Sokolović je diskvalificiran.

– Naravno da me žalosti ova diskvalifikacija, izjavio je Sokolović, no ovo nije moja disciplina, a nastup u Super G-u mi je poslužio kao dobar trening za super kombinaciju koja je na rasporedu u utorak. Staza je viša bila spustaška nego prilagođena ovoj disciplini i svakako sam sretan da sam bez obzira na ovaj peh uspio je savladati. Nije bilo lako, ali vjerujem da ću ako ovako skijam u utorak ostvariti dobar plasman, a to bi bilo da se nađem među prvih deset kombinatoraca, zaključio je Sokolović.

Paraolimpijski pobjednik je Japanac Akira Kano, srebro je pripalo još jednom Japancu Taikiu Moriiu, dok je bronca otišla u Kanadu Calebu Brousseau. U utorak 11. ožujka na rasporedu je super kombinacija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.