Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović nije uspio završiti superkombinacijski slalom

Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović nije uspio završiti superkombinacijski slalom

Hrvatski predstavnik sjajno je odvozio prvi dio staze i bio je najbrži, ali je u drugom dijelu napravio pogrešku i morao je odustati

Dino Sokolović/Foto Damir Senčar

Dino Sokolović nije uspio završiti superkombinacijski slalom u kategoriji sjedećih skijaša na Zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju. Hrvatski predstavnik sjajno je odvozio prvi dio staze i bio je najbrži, ali je u drugom dijelu napravio pogrešku i morao je odustati.

Slalom je tako bila prva disciplina na rasporedu u utorak budući da je zbog kiše i magle na stazi odgođen kombinacijski Super G koji se trebao voziti u jutarnjim satima.

O svom nastupu Sokolović je po ulasku u ciljnu arenu izjavio da nije razočaran ovim ispadanjem jer je doista staza bila jako uništena, ali ga svakako raduje njegova slalomska forma i vjeruje, ako ne bude imao nekog peha kao danas kada su mu popustili vezovi kod kontakta kolcem da bi mogao ostvariti dobar rezultat.

Sokolović će u Sočiju nastupiti još u veleslalomu i slalomu. Slalomska utrka na rasporedu je u četvrtak 13. ožujka u 17 sati po lokalnom vremenu, a Sokolović trenutačno spada među najbolje slalomaše svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.