Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović ostao bez medalje u slalomu!

Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović ostao bez medalje u slalomu!

Sokolović je bio vodeći nakon prve vožnje slaloma, ali je u drugoj vožnji napravio pogrešku i morao je odustati

Dino Sokolović ostao je bez plasmana u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju! Sokolović  je bio vodeći nakon prve vožnje slaloma, a stazu je svladao za 52.74 sekunde s čak 1.61 sekundom prednosti od drugoplasiranog Japanca Takeshi Suzukija.

Nažalost, već na startu druge vožnje Dino je izletio sa staze i tako propustio priliku da osvoji prvu medalju za Hrvatsku u povijesti na Zimskim olimpijskim igrama. Zlato je osvojio Japanac Suzuki ispred Austrijanca Bonadimanna i Romana Rabla.

– Koliko je sportski da ova kategorija sjedećih skijaša nastupi na totalnoj razrovanoj stazi puna hupsera, a nakon što se niz njene padine spustilo 70-tak skijaša da bi došli do cilja doista trebate imati dosta sreće, a ne sportskog znanja.  To neka ide na dušu onima koji organiziraju ovakva natjecanja na Paraolimpijskim igrama. Meni ostaje još samo subotnji veleslalom i vjerujem da bi tu mogao biti među prvih deset skijaša, rekao je Dino Sokolović kojemu je medalja bila tako blizu, a ipak toliko daleko.

Sokolović će u Sočiju nastupiti još u veleslalomu. Dino nije imao previše sreće u dosadašnjim nastupima, u superveleslalomu je diskvalificiran zbog tehnički neispravne opreme, dok je u kombinacijskom slalomu izletio sa staze.

)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.