ZOI: Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim odlični na treningu spusta

ZOI: Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim odlični na treningu spusta

Kostelić je ostvario 11. vrijeme, a Natko 13. Zaostatak Kostelića za najbržim Austrijancem Otmarom Striedingerom iznosio je 53 stotinke, dok je zaostatak Zrnčića Dima bio 59 stotinki.

Ivica Kostelić/Getty Images

Hrvatski predstavnici Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim odradili su odlična vremena na drugom treningu spusta uoči superkombinacije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Nakon što su dan ranije propustili trening zbog loših uvjeta, najbolji hrvatski skijaši su na stazi Roza Hutor ostvarili 11. i 13. vrijeme. Zaostatak Kostelića za najbržim Austrijancem Otmarom Striedingerom iznosio je 53 stotinke, dok je zaostatak Zrnčića Dima bio 59 stotinki.

– Na treningu je bilo ok. Budući da je toplo nešto je mekša nego što je bila prošli tjedan, no to minimalno mijenja na stvari. Ima nešto manje udaraca nego orije tjedan dana. Drago mi je za Tinu Maze da je pobijedila, mislim da je tim uspjehom zaokružila svoju karijeru, rekao je Ivica Kostelić.

Na treningu je nastupilo 44 skijaša, no nisu nastupili Amerikanac Bode Miller i trenutačno vodeći u ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup Norvežanin Aksel Lund Svindal. Amerikanac Ted Ligety bio je 15. na  treningu spusta. Superkombinacija je na ZOI u Sočiju na rasporedu u petak, spust se vozi u 8 sati po hrvatskom vremenu, a slalom u 12,30 sati.

Rezultati: 1. Otmar Striedinger (Aut) 1:17.06, 2. Peter Fill (Ita) 1:17.16, 3. Kjetil Jansrud (Nor) 1:17.20… 11. Ivica Kostelić (Hrv) 1:17.59…13. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 1:17.65

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.