Život leti kapetane: Dražen Petrović danas bi napunio 50 godina

Život leti kapetane: Dražen Petrović danas bi napunio 50 godina

Dražen je otišao u 29. godini života, a opet je ostavio toliko puno dobroga za hrvatsku košarku. Bog uzima dobre ljude, prerano....

Dražen Petrović/Getty Images

Prošla je 21 godina od tragične smrti Dražena Petrovića. Kobnog sedmog lipnja jedan od najboljih hrvatskih, ali i svjetskih košarkaša svih vremena stradao je u prometnoj nesreći u njemačkom Ingolstadtu. Dražen Petrović rođen je 22. listopada 1964. i ove godine napunio bi 50 godina. Dvadeset i jednu godinu kasnije i svi se pitaju: Što bi bilo kad bi bilo?

Draženov put toliko je puta ispričan da ga je suvišno ponavljati. Iako je ostavio neizbrisiv rezultatski trag u hrvatskoj i svjetskoj košarci, Dražen je ostao upamćen po svojoj nevjerojatnoj osobnosti. Bilo da se radi o izjavi “Ako nisam mogao otići na trening odmah bi se razbolio”, ili već toliko puta ispričana priča o tome kako je trenirao dok su čistačice navečer čistile dvoranu. Samo Dražen i lopta koju je toliko volio.

Dražena pamte i starije generacije koje su ga gledale kako odrasta, njegovi vršnjaci, ali i ona mlađa generacija koja je bila dovoljno svjesna što znači da jedna mala Hrvatska igra finale Olimpijskih igara 1992. godine protiv jedinog pravog američkog Dream Teama.

Draženov životni put stao je već spomenutog 7. lipnja, njegov lik i djelo nastavili su živjeti u nekoj novoj “dici s Baldekina”, ali i svim mladima koji s ljubavi i žarom treniraju i igraju sport kojega je Dražen toliko volio.

Dražen je otišao u 29. godini života, a opet je ostavio toliko puno dobroga za hrvatsku košarku. Bog uzima dobre ljude, prerano….

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.