Život piše čudne priče! Prije 18 mjeseci završio karijeru, danas igra protiv Hajduka

Život piše čudne priče! Prije 18 mjeseci završio karijeru, danas igra protiv Hajduka

Mario Budimir pred dva se mjeseca vratio nogometu nakon devetogodišnje karijere u Grčkoj i na Cipru.

Foto: Twitter

Bivši nogometaš Hajduka Mario Budimir imao je čudan nogometni put. Devet godina proveo je u u Grčkoj i na Cipru igrajući za renomirane momčadi poput APOEL-a, Enosisa, Ergotelisa i Panetolikosa, a onda je 31-godišnji napadač iz Sinja objesio kopačke o klin.

“Bio sam devet godina u inozemstvu i došlo je do nogometnog zasićenja. Početkom 2016. odigrao sam zadnju utakmicu za ciparski Enosis Neon Paralimni. Sve mi se teže bilo odvajati od supruge i djece, naći novi motiv za odlazak u inozemstvo. Na početku je i bilo nekih ponuda, ali čekao sam uvijek nešto bolje, nešto više i onda ostaneš bez ičega. Kasnije sam bio na nekoj probi, tamo je bilo sto igara na koje ne možeš utjecati kao igrač i sve je propalo”, govori Budimir koji je prije dva mjeseca pronašao novi angažman u redovima Rudeša koji danas igra prvenstveni dvoboj protiv Hajduka, kluba u kojemu je Mario odradio juniorski i kadetski staž.

“Ničim se nisam bavio, gluvario sam kod kuće u Sinju. Nigdje se nisam micao, nisam imao želju. Svega mi je bilo preko glave, zaželio sam se malo odmora. Ali, opet što da radim bez nogometa. Vratio sam se iz dosade. Žena ima svoje obveze, djeca imaju svoje obveze, a ja nemam nikakve obveza. Najveća mi je bila ujutro se probuditi. Što da radim od dosade pa sam se oko Alke, početkom kolovoza odlučio vratiti”, nastavlja Budimir koji je puno veći nogometni trag ostavio na jugu Europe nego u rodnoj državi.

“Normalno, jer sam tamo ostavio veći trag. Pogotovo na Cipru, koji ima 800.000 stanovnika. Ako si igrao u velikom klubu, barem te polovica stanovnika zna. Tih devet godina bilo je sjajno, živio sam gospodski, kuća uz plažu. Više je bilo uživanje od profesionalnog nogometa. Ljudi su malo temperamentniji od nas, ali ako radiš svoj posao kako treba, što sam ja radio, onda stvarno uživaš”, rekao je Budimir koji je u sedam prvenstvenih utakmica zabio pet pogodaka.

“Nije to baš tako kako vi hoćete predstaviti. U tih sedam utakmica bio sam u samo sedam šansi. Da sam spremniji, da se mogu više kretati, sigurno bi ih bilo više. Puno bih više sudjelovao u igri. Ovako je teško raditi svih 90 minuta”, poručio je napadač koji, ako zabije, kaže da neće slaviti pogodak Hajduku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.