Žižić: “Ne planiram otići iz Cibone, moram još mnogo naučiti”

Žižić: “Ne planiram otići iz Cibone, moram još mnogo naučiti”

Osamnaestogodišnji hrvatski košarkaš Ante Žižić ranije od očekivanoga dobio je pravu prigodu u prvoj momčadi Cibone, u sastavu s kojim na okupu želi ostati još nekoliko godina...

Foto: commons.wikimedia.org - Kerelin Molina

Mlada hrvatska košarkaška nada Ante Žižić brže je nego što je to itko očekivao izborila svoje mjesto pod suncem, odnosno Ciboninim tornjem.

Planiralo se 18-godišnjeg košarkaša kaliti u juniorskoj ligi te na posudbi u Gorici, no Ante se već sredinom veljače može pohvaliti pozicijom prvog centra vukova.

“Znao sam da ću dobiti šansu još kad sam dolazio u Cibonu”, prenosi njegove riječi SN. “S obzirom na razvoj situacije i odlazak Jure Lalića odmah sam ‘uskočio’ u nekih tridesetak minuta po utakmici, a uz mene je još i Ivica Zubac. Doista se ne osjećam kao da sam u podređenom položaju u odnosu na fizički moćnije i starije igrače – imam svoje prednosti i koristim ih koliko god mogu”, kaže mladi igrač.

NBA skauti sve češće posjećuju Hrvatsku i ‘kradu’ mlade košarkaške zvijezde. Koliko se dugo Ante planira odupirati stranim udavačama? “Nemam namjeru u skorije vrijeme napustiti Cibonu. Još je dosta toga što moram usvojiti i naučiti, a vjerujem da na taj način rezoniraju i ostali. Ako budemo na okupu nekoliko sezona, ovo bi zaista mogla biti jedna dobra priča.”

Zgusnuti raspored na ljeto donosi čak dva mlada Prvenstva. Prvo će na terene reprezentacija do 19 godina na Svjetskom prvenstvu, a potom će godinu mlađi košarkaši odmjeriti snage na kontinentalnoj smotri. “Nemam problema s takvim rasporedom i viškom utakmica. Planiram igrati na oba natjecanja i to je ono što bih volio”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.