Zlatan Ibrahimović donirao 350 tisuća kruna

Zlatan Ibrahimović donirao 350 tisuća kruna

Putem službenog dopisa iz Saveza javili su mu da je potrebno 350 tisuća kruna za smještaj, a on je isti iznos odmah prebacio na račun Saveza

Zlatan Ibrahimović/Getty Images

Švedska nogometna reprezentacija s mentalnim poteškoćama plasitrala se na INAS Svjetsko prvenstvo za mentalno hendikepirane osobe. Samo po sebi to i nebi bila neka vijest, no zbog financijskih poteškoća nisu mogli naći smještaj u Sao Paulu.

Tada je osmišljen plan kako bi neki igrači A reprezentacije mogli pomoći donirajući dresove za prodaju na aukciji te bi reprezentacija na taj način prikupila potreban novac. Kada su iz reprezentacije zamolili Ibrahimovića za pomoć on je pitao koliko je novca potrebno da reprezentacija otputuje u Brazil. Putem službenog dopisa iz Saveza javili su mu da je potrebno 350 tisuća kruna, a on je isti iznos odmah prebacio na račun Saveza.

– Njegova nevjenčana supruga Helena bila je stvarno dirnuta i rasplakala se kada je čula za njegovu gestu. Stvarno su divni ljudi, a Zlatan je čista suprotnost od onog što ljudi misle o njemu, on je topla i brižna osoba, kazao je Stefan Jonsson, pomoćni trener reprezentacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.