Hrvatsku se ne može odbiti

Zlatko Dalić: “Najvažnija utakmica moje karijere”

Zlatko Dalić: “Najvažnija utakmica moje karijere”

Zlatko Dalić izašao pred novinare uoči sraza s Ukrajinom.

foto: http://hns-cff.hr

Novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je na konferenciji za medije kvalifikacijski dvoboj u Kijevu.

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak zaključuje svoj nastup u kvalifikacijskoj Skupini I za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Gostuje kod Ukrajine, a za osiguranje drugog mjesta treba joj najmanje neriješeni ishod, dok pobjeda može donijeti i izravni plasman na završni turnir – ukoliko Island ne pobijedi Kosovo.

Igrao sam prije deset mjeseci finale azijske Lige prvaka, prije toga i polufinale, ali ovo je najveća i najvažnija utakmica moje karijere i ja sam spreman za nju. Hrvatska se nikada ne može odbiti, ona je nama Hrvatima svetinja i ja sam ponosno prihvatio poziv. Znam da će biti jako teško, ali vjerujem da su moji igrači za to sposobni“, jasno je poručio novi izbornik Zlatko Dalić.

Nakon posla u Aziji bio sam sedam mjeseci na odmoru, živio normalan život i onda se sve u jednom satu promijenilo. No, to je moj poziv. Imao sam neke druge ponude koje sam odbio ne trepnuvši, a ovo je najteži i najdelikatniji posao u Hrvatskoj. Očekivanja su velika, u pitanju je naša reprezentacija i spreman sam preuzeti svu odgovornost na sebe“, dodao je.

Atmosfera oko reprezentacije nakon remija s Finskom ne može biti idealna, ali Dalić se trudi napraviti maksimum.

Utakmicu sam gledao kod kuće i navijao svim srcem za Hrvatsku. Nažalost, nismo pobijedili i doveli smo se u tešku situaciju. Nije lako, ali takve su okolnosti. Nije bilo vremena za treninge i analize, premda sam mnogo toga proučio u ukrajinskoj igri, ali cijeli dan pokušavam pronaći najbolje rješenje kroz razgovor s igračima, razbuditi ih te im dati samopouzdanje i vjeru. Moramo odigrati utakmicu s karakterom te pokazati svoju kvalitetu, to mi je najveći posao. Ako ćemo voditi računa o matematici, izgubit ćemo sve“, govori izbornik.

Igrači su svjesni u kakvoj su situaciji i teško im je. Od čistog odlaska na SP sve su doveli pod znak pitanja, ali prihvaćaju svoju odgovornost, pogreške i znaju da to moraju popraviti. Nema prostora za veće taktičke promjene, iako ćemo napraviti neke rošade i promjene pozicija, kako smatram da je najbolje. Moramo zadržati svoj stil jer smo uz puno poštovanje Ukrajini – njihovoj formi i izborniku koji im je donio elan – mi kvalitetnija momčad. Naši igrači moraju pokazati zašto igraju u najvećim europskim klubovima“, ističe.

Marcelo Brozović vratio se nakon susreta u Rijeci u Inter na oporavak, a Mario Mandžukić i Dejan Lovren doputovali su u Ukrajinu te se Dalić nada da će obojica biti zdravi i spremni za nastup.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.