Zlatko Dalić: “Nema isprike, nije bilo dobro, a lekciju moramo naučiti”

Zlatko Dalić: “Nema isprike, nije bilo dobro, a lekciju moramo naučiti”

Dalić je upisao prvi poraz na klupi Vatrenih.

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je poražena od Perua 2:0 na stadionu Hard Rock u Miamiju golovima Carilla u 12. minuti i Floresa u 48. minuti. Bio je to prvi poraz izbornika Zlatka Dalića otkad je preuzeo klupu Vatrenih.

“Čestitam Peruancima na zasluženoj pobjedi, bili su usredotočeniji i agresivniji od nas te vrlo kompaktni, fantastični pred svojim fantastičnim navijačima. Bilo nam je vrlo teško. Mi smo jako loše ušli u utakmicu te primali pogotke na početku prvog i drugog poluvremena. Poslije bismo preuzimali kontrolu nad posjedom lopte i utakmicom, ali to nije bilo dovoljno”- sažeo je izbornik Dalić pa nastavio:

“Moramo naučiti lekciju. Bolje da smo izgubili sada nego na Svjetskom prvenstvu, a rekao sam svojim igračima da ne možemo pobijediti nikoga ako nismo u potpunosti koncentrirani. Ovakvi ne možemo napraviti ništa. Igrači su u napornoj klupskoj sezoni, bore se za nacionalne titule i Ligu prvaka, no moraju biti pravi u svakoj utakmici”- dodao je Dalić.

Hrvatska je izgledala bezvoljno i bezidejno, nije imala rješenja za rastrčane Južnoamerikance, pa je Dalić pokužao nešto promjeniti.

“Nema isprika, nije bilo dobro. Morali smo nešto mijenjati tijekom utakmice, kako bismo brže prebacivali igru s lijeve na desnu stranu i obrnuto. Pokušali smo i s mlađim snagama, ali nije bilo dostatno za pobjedu. Nismo uspjeli zabiti ni s igračem više, tako da bolji rezultat nismo ni zaslužili”- jasan je bio Dalić.

“Osim toga, mnogo je toga ovisilo o suparniku. Peru je također sudionik Svjetskog prvenstva, nisu oni bilo tko, a nakon vodstva zaigrali su još agresivnije kako bi ga sačuvali, dok smo mi morali i napadati i paziti na protunapade. Teško se vratiti nakon rano primljenog pogotka, pogotovo nakon vlastite pogreške. Gubili smo previše lopti, previše dodavali unatrag umjesto prema naprijed, a Peruanci su izrazito brzi”- zaključio je izbornik na kraju.

Hrvatska u utorak igra drugu utakmicu na američkoj turneji, protivnik će biti reprezentacija Meksika, a susret se igra u Dallasu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.