Zlatko Dalić se nakon Svjetskog prvenstva vraća u Aziju?!

Zlatko Dalić se nakon Svjetskog prvenstva vraća u Aziju?!

U razgovoru za iranski radio Gol Bezan, hrvatski izbornik progovorio je i o predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, ostavio je neizbrisiv trag u Aziji.

Sa saudijskim Al-Hilalom osvojio je Prinčev kup te drugo mjesto u ligi. Nakon uspješne epizode u Saudijskoj Arabiji, Dalić se u ožujku 2014. preselio u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje je do siječnja ove godine s Al-Ainom sudjelovao u finalu azijske Lige prvaka te osvojio titule Predsjednikova kupa, prvenstva i Superkupa.

U razgovoru za iranski radio Gol Bezan, hrvatski izbornik progovorio je i o predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine koje je Hrvatska izborila nedavnom eliminacijom Grčke u dodatnim kvalifikacijama.

“Izborničko mjesto potpuno mi je promijenilo život i karijeru, ali to je bio moj san. Nisam uspio u finalu Lige prvaka u Aziji, ali sada se nadam da ću uspjeti s Hrvatskom. Odlično je što smo se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo. Imam odlične igrače. Malo smo zapeli u grupnoj fazi i nismo radili dobar posao, ali u dodatnim kvalifikacijama uspjeli smo se podići i proći dalje. Sada smo među najboljima na svijetu”, rekao je Dalić i potom naglasio:

“Naš je primarni cilj prolazak skupine, a onda ćemo ići korak po korak. Neće biti lagano, ali znate kakva su očekivanja navijača. Svi žele osvojiti Svjetsko prvenstvo. Samo se nadam da ću na okupu imati sve igrače i da se nitko neće ozlijediti do početka svjetske smotre. Prvi je cilj svakako prolazak među najboljih 16 na svijetu.”

Tijekom razgovora otkrio je razlog dolaska na klupu Vatrenih.

“Kada sam izgubio u finalu Lige prvaka, bio sam vrlo razočaran. Očekivao sam da ćemo biti prvaci. Međutim, to je nogomet. Nekada pobijedite, nekada izgubite. Ipak, nakon razočaranja otišao sam iz Al-Aina i odlučio se odmoriti. Nisam htio žuriti, nego sam čekao da dođe neka dobra ponuda”, kazao je izbornik.

Listopad se pokazao kao ključan mjesec za Dalića.

“Deset dana prije negoli sam preuzeo Hrvatsku, dobio sam izvrsnu ponudu iz Saudijske Arabije. Nisam odmah pristao jer sam odlučio još malo porazmisliti. Ubrzo je pristigla ponuda hrvatske reprezentacije, dakle najbolja moguća ponuda. Bila je to ogromna prigoda za mene. Olakotna je okolnost bila što sam dosta sadašnjih reprezentativaca vodio prije sedam godina u hrvatskoj U-21 reprezentaciji. Naravno, nije bilo lagano doći u svlačionicu i stati pred najbolje igrače Juventusa, Real Madrida, Barcelone, Fiorentine… Međutim, već nakon jedne sekunde shvatio sam koliko su karakterni i željni vrijednog rezultata. Autoritet nisam gradio na vikanju i strahu. Reprezentativci su spoznali da imam iskustva i znanja te da sinergijom možemo postići nešto zapaženo. Pokazali su mi veliko poštovanje, kao i ja njima. Zajedno smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.”

Na kraju razgovora uspješni trener je istaknuo kako se želi vratiti u Aziju.

“Nadam se da ću se vratiti u Aziju. To je moja regija. U Aziji sam proveo sedam godina i stekao ogromno iskustvo koje mi je, uostalom, itekako poslužilo na klupi Hrvatske. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, moj je cilj povratak u Aziju. Nadam se da će se razina nogometa podići i da će neka azijska reprezentacija u Rusiji postići dobar rezultat. U Aziji ima nezamislivo mnogo nogometnih navijača i bilo bi mi drago zbog njih.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.