Zlatko Horvat uoči Poljske: Neugodna su reprezentacija, ali mi moramo ići po pobjedu

Zlatko Horvat uoči Poljske: Neugodna su reprezentacija, ali mi moramo ići po pobjedu

- Poljska je neugodna reprezentacija s odličnim vanjskim šuterima. Biti će jako teško ali mi moramo ići na pobjedu, najavljuje Horvat

Zlatko Horvat/Getty Images

Zlatko Horvat propisno je izbušio mrežu Rusa. Hitronogo desno krilo sa sedam je golova bio neriješiva enigma za rusko društvo, koje tijekom cijelog dvoboja u Århusu nije našlo odgovor na hrvatske kontre i polukontre.

– Mislim da smo cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu. Zbog dobre obrane imali smo puno prilika za lagane golove iz kontri i polukontri. Od početka smo ušli kako treba i to nam se vratilo, objašnjava Horvat.

Hrvatska je u kratkom vremenskom roku odigrala već peti dvoboj na europskom prvenstvu u Danskoj. Hrvatski rukometaši zasad ne osjećaju posljedice napornog ritma:

– Ovo je Europsko prvenstvo. Svaki drugi dan je utakmica, ali tako je to na velikim natjecanjima i mi smo na to navikli.

Slijedi Poljska. Hrvatska sa starim znancima s velikih natjecanja u srijedu od 20.15 sati igra ključni dvoboj za ulazak među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.

– Poljska je neugodna reprezentacija s odličnim vanjskim šuterima. Biti će jako teško ali mi moramo ići na pobjedu želimo li to polufinale. Ja vjerujem da smo spremni za to, zaključuje Horvat.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.