Zlatko Kumrić osvojio 60 bodova za Rio

Zlatko Kumrić osvojio 60 bodova za Rio

Pariški Bercy ispunjen do posljednjeg mjesta ugostio je najbolje judoke svijeta na Grand Slam turniru tijekom subote 6. veljače i nedjelje 7. veljače.

judo.hr

Hrvatsku su predstavljali Zlatko Kumrić i Marijana Mišković Hasanbegović, dok je Barbara Matić propustila judaški Wimbledon zbog bolesti.

– Show program, bez premca najbolji turnir na svijetu – tako je opisao doživljaj nastupa pred 14.500 gledatelja u predivnoj dvorani Bercy, najbolji hrvatski judaš Zlatko Kumrić (do 100 kilograma).

Kumrić je upisao dvije vrijedne pobjede i poraz te dodao 60 bodova u utrci za Olimpijske igre.

– Protiv Armenca Minchina je bilo odlično. Bio sam aktivan i skupio je 4 shida (op.a. 4 opomene, što je automatska pobjeda protivnika). Protiv Rusa Bilalova je bilo i lakše nego sam mislio. Uspio sam ga uhvatiti u zahvat nakon minute borbe – analizirao je svoj nastup 21-godišnji Splićanin i došao do treće borbe:

– Nizozemac Korrel me uspio iskontrirati i nakon wazarija me pobijedio ipponom.

U subotu je nastupila Marijana Mišković Hasanbegović (do 63 kilograma), gdje je u prvom nastupu izgubila od Korejanke Kim (ippon). Iz Pariza nosi dva boda u borbi za Rio te ima 316 bodova, a do mjesta na Olimpijskim igrama ju dijeli oko 200 bodova.

Nastup u Parizu je propustila Barbara Matić (do 70 kilograma) zbog bolesti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.