Zlatko Kumrić srebrni na Grand Prixu

Zlatko Kumrić srebrni na Grand Prixu

Kumrić je tek šesti muški osvajač medalje na IJF Tour-u...

Zlatko Kumrić/Getty Images

Tek mu je 21 godina, doktori su mu prije dvije godine prognozirali prestanak karijere zbog upale srčane ovojnice, a Zlatko Kumrić je osvojio srebrno odličje na Grand Prixu u Tashkentu, jednom od kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru!

Kumrićev nastup u Tashkentu je bio upitan, s obzirom da se razbolio, ali srećom donekle se nekako uspio oporaviti od visoke temperature koja ga je zahvatila. U finalu kategorije -100kg Kumrić nije izdržao tempo Aarona Wolfa iz Japana.

U prvom kolu Kumrić je bio slobodan, da bi u drugom kolu bio bolji od Talijana Vicenza D Arca nakon tri opomene. Druga borba, višestruki prvak Azijskog prvenstva te peti sa OI u Londonu, domaći predstavnik Ramizzidin Sayidov kojeg je Kumrić pobjedio “expressnim” ipponom baš kao i na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Astani. Polufinale je imao protiv Rusa Niaza Bilalova, koji je poveo protiv Kumrića yukom, ali on tu ne staje te minutu kasnije pobjeduje polugom u parteru. Kumrić je ovim srebrom osvojio 180 bodova na Svjetskoj ranking ljestvici te ga očekuje “skok” za nekih 25 mjesta na ljestvici, što znači da bi mogao biti medu prvih 30 boraca svijeta.

Kumrić je tek šesti muški osvajač medalje na IJF Tour-u. Onu prvu od osamostaljenja RH je osvojio Vitomir Spasović 1992., dok smo na prvo zlato čekali 2010. kad je to pošlo za rukom Tomislavu Marjanoviću. Ni manje ni više, osvojio je Grand Slam u Brazilu, isti onaj Marjanović koji je danas trener Zlatku Kumriću.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.