Zlatko Mateša primio srebrne boksače Luku Prtenjaču, Tonija Filipija i Luku Plantića

Zlatko Mateša primio srebrne boksače Luku Prtenjaču, Tonija Filipija i Luku Plantića

- Izvrsno ste se nosili sa boksačkim velesilama i učinili veliku stvar. Svojim uspjehom značajno doprinosite promicanju boksa, rekao je predsjednik HOO-a

Luka Plantić

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, primio je Luku Prtenjaču, Luku Plantića i Tonija Filipija, svjetske juniorske viceprvake u boksu. Prtenjača, Plantić i Filipi ostvarili su sjajan rezultat na svjetskog smotri u Bugraskoj plasiravši se u finale.

– Izvrsno ste se nosili sa boksačkim velesilama i učinili veliku stvar. Svojim uspjehom značajno doprinosite promicanju boksa i zasigurno ćete potaknuti neke nove mlade talente na bavljenje ovim sportom, rekao je predsjednik Zlatko Mateša.

Sva trojica boksača, koja pored napornih treninga i mečeva uredno ispunjavaju i svoje školske obaveze, već će u kolovozu imati priliku steći prvo olimpijsko iskustvo na Olimpijskim igrama mladih u kineskom Nanjingu.

– Oni su perjanica jedne nove generacije sjajnih boksača. Medalje su osvojili u juniorskoj konkurenciji, ali sva trojica već sada boksaju u seniorskoj ligi i redovito pobjeđuju. S ovakvim rezultatima možemo u skoroj budućnosti očekivati i njihov nastup na olimpijskim igrama“ izjavio je direktor reprezentacije Željko Mavrović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.