Dodatna motivacija

Zlatna lopta Neymaru donosi 3 milijuna eura!

Zlatna lopta Neymaru donosi 3 milijuna eura!

Klub igraču garantira milijunski bonus u slučaju osvajanja Zlatne lopte.

foto: https://www.facebook.com/neymarjr/photos/

Brazilski reprezentativac Neymar ovog ljeta prešao je iz Barcelone u PSG u transferu teškom nestvarnih 222 milijuna eura.

Neymar je dolaskom u PSG dobio toliko traženu slobodu na terenu koju nije mogao imati za vrijeme boravka na Camp Nou jer je tamo alfa i omega momčadi Lionel Messi. Kako bi to ostvario, PSG je morao iskrcati dosad neviđenu svotu novaca za brazilskog velemajstora. Ugovorom mu je zagarantirana godišnja plaća od čak 30 milijuna eura, a u samom ugovoru su predviđene određene klauzule.

Sigurno je zanimljiva klauzula prema kojoj PSG, u slučaju da Neymar osvoji Zlatnu loptu, mora isplatiti dodatnih tri milijuna eura Brazilcu. Dakako, Neymar je i bez te klauzule itekako motiviran da osvoji Zlatnu loptu.

Ove godine brazilski internacionalac se nalazi na popisu 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, ali vrlo vjerojatno će ona pripasti Cristianu Ronaldu ili Messiju. Morat će Brazilac pričekati još neko vrijeme, ali zasigurno da je jedan od najvećih favorita za spomenutu nagradu poslije ove dvojice.

Dosad je Brazilac u dresu PSG-a odigrao deset utakmica te zabio devet golova i podijelio devet asistencija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.