Zlatni parataekwondisti Luka Baković i Ivan Mikulić stigli u Zagreb

Zlatni parataekwondisti Luka Baković i Ivan Mikulić stigli u Zagreb

- Meni je tek 16 godina i doista uživam u ovom sportu, za kojeg se nadam da će u Tokiju 2020. godine ući u obitelj paraolimpijskog programa, rekao je Luka Baković

Doček na Plesu

Hrvatski paraolimpijski odbor održao je u petak navečer u vip salonu Međunarodne zračne luke Pleso tiskovnu konferenciju u povodu dolaska hrvatske reprezentacije s 3. Europskog ParaTaekwondo prvenstva, održanog 27. i 28. studenog u turskoj Antaliji, na kojemu su Luka Baković i Ivan Mikulić osvojili zlatne medalje.

– Naravno da me veseli zlato nakon što sam prošle godine u Moskvi postao svjetskim prvakom. Meni je tek 16 godina i doista uživam u ovom sportu, za kojeg se nadam da će u Tokiju 2020. godine ući u obitelj paraolimpijskog programa. Poticaj je svakako velik da ustrajem u želji za još večim napretkom tim prije kada se u Hrvatskoj,  gotovo ravnopravno, borim s borcima koji nisu osobe s invaliditetom, izjavio je Luka Baković

Ivan Mikulić već je prekaljeni borac, a za njega je svakako bila presudna prva borba u kojoj je pobjedio zlatnim bodom.

– Krenuo sam na sve ili ništa i na kraju sam postao zlatni. Raduje me uspjeh u Antaliji, jer već imam i svjetsku medalju iz Moskve. Mnogo sam truda uložio u ovaj zlatni uspjeh i radujem se novim sportskim uspjesima već slijedeće godine, rekao je  Mikulić.

Posebno je ponosan bio izbornik Mladen Tomić, koji je naglasio, da su Ivan i Luka samo izdanak jedne mlade generacije koja je u nadolasku.

– Ako sve bude u redu, vjerujem da ćemo nastupiti na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju. No, koristim prigodu da pozovem sve mlade osobe s invaliditetom da nam se jave u Savez, jer u Hrvatskoj djeluje više od 120 klubova u kojima će pronaći kvalitetne uvjetee i put do ovakvih uspjeha, jer ne smijem zaboraviti da su naši borci u Antaliji ekipno bili treči, izjavio je Tomič.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.