Zlatni prvak apelira: “Zastarjela oprema daje loše uvjete”

Zlatni prvak apelira: “Zastarjela oprema daje loše uvjete”

Srbić je u svom prvom nastupu na svjetskoj smotri uzeo medalju zlatnog sjaja.

Tin Srbić

Prije kvalifikacija smo se dogovorili da idemo na sve ili ništa i tako je i bilo, kazao je u utorak na dočeku u Zagrebu hrvatski gimnastičar Tin Srbić koji je na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Montrealu osvojio zlatnu medalju na preči.

“Prije natjecanja smo se dogovorili da ćemo napraviti najbolje što možemo, da idemo na sve ili ništa”, rekao je Srbić kojeg su, kao i ostatak reprezentacije, na svečanom dočeku organiziranom u zagrebačkoj gimnastičkoj dvorani Sokolski dom dočekali državna tajnica za sport Janica Kostelić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec.

“Kada sam u kvalifikacijama zauzeo treće mjesto, mislio sam da je to ogroman uspjeh. Treba proći još neko vrijeme da shvatim što se dogodilo”, rekao je 21-godišnji Srbić kojemu je ovo bio prvi nastup na Svjetskom prvenstvu.

Govoreći o uvjetima u kojima trenira, Srbić je kazao da u dvorani Sokolski dom zbog zastarjele opreme nema dovoljno dobre uvjete, ali da je klub prije par mjeseci kupio preču na kakvoj su natjecatelji izvodili vježbe na SP u Montrealu pa nije morao gubiti vrijeme na prilagodbu.

“Potreban je dug proces prilagodbe i mi na SP u Montrealu na tome nismo gubili vrijeme”, rekao je Srbić.

Oduševljenje medaljom, ali i cijelim natjecanjem nije krio ni Tinov trener Lucijan Krce.

“Ovo je natjecanje bilo kao iz snova jer se na njemu poklopilo sve što se trebalo poklopiti”, rekao je Krce dodajući kako se Tin oduvijek isticao.

“Tin je uvijek bio više usredotočen na sve zadatke, znao se dići kada bi pao, bilo je dosta ozljeda, ali je uvijek stao na noge”, kazao je Krce.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.