[VIDEO]ŽNK Osijek do 22. naslova prvaka Hrvatske

[VIDEO]ŽNK Osijek do 22. naslova prvaka Hrvatske

209 pogodaka postigle su Osječanke, a posebno su se istaknule Lorena Balić sa 61 i Mateja Andrlić sa 50 golova.

foto: ŽNK Osijek

Nogometašice Ženskog nogometnog kluba Osijek osvojile su 22. naslov prvakinja Hrvatske, od čega 12. u nizu. U nedjelju su nogometašice Osijeka na Mačkamami bile bolje od jedinog konkurenta ŽNK Splita sa 1:0 u izravnoj utakmici za naslov i sa 54 boda i impresivnom gol razlikom 209:2 došle do trofeja.

U prvom međusobnom prvenstvenom dvoboju, Osječanke su sa 2:0 bile bolje u gostima, da bi prije mjesec dana nogometašice Splita napravile senzaciju i sa 4:1 izbacile Osijek iz kupa te ih spriječile u osvajanju dvostruke krune također 12. godinu u nizu.

U nedjeljnom dvoboju utakmicu je odlučila Izabela Lojna pogotkom na samom početku utakmice, u trećoj minuti. Splićanke su imale priliku vratiti se u susret u 14. minuti, ali zapucale su kazneni udarac tj. mlada vratarka Nensi Adamović obranila je udarac Monike Conjar.

“Naš je cilj bio osvojiti dvostruku krunu, ali Split se pokazao kao stvarno dobra ekipa, puno su uložili, dobro rade i porazili su nas u kupu. Djevojke su pokazale da je ono bio jedan slučajan poraz. Nažalost nakon 12 godina jedan trofej će otići u drugi klub i to je za naš nogomet dobro jer smo dobili zdravu konkurenciju.” – riječi su predsjednika ŽNK Osijek, Bojana Bodražića.

Splićanke su tako postale prva ekipa u Hrvatskoj koja je nakon dugo niza godina pobjedila Osijek, sljedeća sezona mogla bi biti još zanimljivija, a planovi Osijeka su uvijek veliki.

“Naše djevojke imati će sigurno jaki motiv iduće sezone, željeti će vratit dvostruku krunu, ne znamo politiku Splita, hoće li ulagati kao i ove sezone, hoće li ulagati još više, baziramo se na sebi. Imamo politiku kluba da odgajamo mlade igračice, imamo sve mlađe kategorije, od početnica, mlađih i starijih pionira, kadetkinja, radimo dobro i mogu tvrditi da nećemo sjediti skrštenih ruku. Za kvalifikacije za Ligu prvakinja pokušati ćemo dovesti igračice izvana, ukoliko bude potrebno probati ih zadržati i tokom sezone, a pokušati ćemo dobiti i domaćinstvo kvalifikacija kako bi si olakšali put prema 32 najbolje ekipe Europe.” – ambiciozno je najavio sljedeću sezonu Bodražić.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.