ZOI: Andrea Komšić 35., Sofija Novoselić odustala u drugoj vožnji veleslaloma

ZOI: Andrea Komšić 35., Sofija Novoselić odustala u drugoj vožnji veleslaloma

Komšić je dobro odvozila drugu vožnju i dodatno popravila svoj plasman, dok je Novoselić pogriješila u gornjem dijelu staze i ostala bez plasmana. Tina Maze zlatna

Andrea Komšić osvojila je 35. mjesto u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, dok Sofija Novoselić nije završila drugu utrku. Komšić je dobro odvozila drugu vožnju i dodatno popravila svoj plasman, dok je Novoselić pogriješila u gornjem dijelu staze i ostala bez plasmana.

Tina Maze osvojila je zlatnu medalju za Sloveniju,  nakon što je podijelila prvo mjesto u spustu, slovenska skijašica ovoga je puta sama stajala na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Maze je slavila s ukupnim vremenom 2:36.87 minute, sedam stotinki prednosti ispred Austrijanke Anna Fenninger.  Njemica Viktoria Rebensburg bila je treća s 27 stotinki zaostatka.

Nakon prve utrke Komšič i Novoselić zauzimale su 38. i 39. mjesto. Komšić je u kišnim uvjetima u svom debiju na Olimpijskim igrama stazu svladala za 1:24.24 minute, a Sofija Novoselić je bila sporija samo jednu stotinku.

Violinistica Vanessa Mae nastupila je za Tajland pod imenom Vanessa Vanakorn, a zauzela je posljednje 67. mjesto s 50.10 sekudni zaostatka. U drugoj utrci je bila brža za dvije sekunde.

Sofija Novoselić/Getty Images

Sofija Novoselić/Getty Images

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.