ZOI Biatlon: Bjeloruskinje zlatne, Šveđanke od predzadnjeg mjesta na pola utrke do srebra!

ZOI Biatlon: Bjeloruskinje zlatne, Šveđanke od predzadnjeg mjesta na pola utrke do srebra!

Čudesne Šveđanke nadoknadile su nemoguće.

Foto: Aftonbladet.se

U pretposljednjoj biatlonskoj utrci na Alpensia Biathlon Centre u sklopu 23. Zimskih Olimpijskih igara u južnokorejskom Pyeongchangu, gledali smo žensku štafetu 4×6 kilometara.

Nakon prvog pucanja iznenađujući poredak na vrhu bio je SAD, Ukrajina, Kanada, Norveška, Bugarska. Prije drugog pucanja počeo je padati jak snijeg, koji je nevjerojatno otežavao biatlonkama. Zbog toga smo imali još iznenađujući poredak nakon druge izmjene, u Top5 bile su Talijanke, Amerikanke, Norvežanke, Slovakinje i Švicarke, dok su favoritkinje iz Švedske i Njemačke bile na devetom, odnosno diobi 15. mjesta.

Nakon treće izmjene Poljakinje su vodile ispred Francuske, Italija je bila treća, Bjelorusija četvrta, a Njemačka peta. Međutim, čudesna Hanna Oeberg u zadnjoj izmjeni uspjela je nadoknaditi 49 sekundi zaostatka za drugoplasiranom Francuskom i osvojiti srebro. Zlatom su se s vremenom 1:12:03,4 okitile Bjeloruskinje, dok su broncu osvojile Francuskinje.

Za Bjelorusiju su nastupile Nadezhda Skardino, Iryna Kryuko, Dzinara Alimbekava i Darya Domracheva, a veliki uspjeh Blagulta donijele su Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson i već spomenuta, opjevana i mlada, 22-godišnja Hanna Oeberg. Do francuske bronce došle su Anais Chevalier, Marie Dorin Habert, Justine Braisaz i Anais Bescond.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.