ZOI Biatlon Brorsson: “Hanna je jeb*** heroj!“, Oeberg: “Znala sam da ću nadoknaditi zaostatak“

ZOI Biatlon Brorsson: “Hanna je jeb*** heroj!“, Oeberg: “Znala sam da ću nadoknaditi zaostatak“

Pročitajte intervju Šveđanki nakon čudesnog povratka Hanne Oeberg.

Foto: Svt.se

U jučerašnjoj štafetnoj utrci biatlona 4×6 kilometara za biatlonke, reprezentacija Švedske slovila je za jednog od najvećih favorita za odličje. Međutim, Linn Persson već u prvoj izmjeni morala je koristiti dodatne metke, baš kao i Mona Brorsson u drugoj.

Šveđanke su bile na 15. mjestu od mogućih 17 štafeta, sa zaostatkom većim od 90 sekundi, da bi Anna Magnusson u trećoj izmjeni uspjela smanjiti zaostatak na 59 sekundi za vodećom. Činilo se da će po tim, snježnim uvjetima na Alpensia Biathlon Centre Švedska ostati bez medalje, no onda se ukazala mlada i talentirana, 22-godišnja Hanna Oeberg. U pucanju je bila perfektna, imala je deset pogođenih meta, a u trčanju je uspjela nadoknaditi zaostatak od 49 sekundi za drugoplasiranom Francuskom i donijeti Švedskoj srebrnu medalju. Podvig je to, zaista vrijedan divljenja, a to ne kriju niti njezine kolegice iz reprezentacije.

“Hanna je nevjerojatna! Ona je pravi jeb*** heroj! Imala sam dobar osjećaj o današnjoj utrci i onda mi se dogodi tako nešto. No, pogledajte Hannu, pogledajte što je napravila. Ona ima čelične živce, ne mogu sakriti suze radosnice zbog nas i prvenstveno zbog nje. Snažan osjećaj, rekla je više puta da se nikoga ne boji i to je ponovno pokazala i dokazala svima nama“, izjavila je u ekstazi Mona Brorsson za SVT.

Tragičarka i prva koja je završila svoju dionicu, Linn Persson, također je pohvalila Hannu, ali i ispričala se cijeloj naciji zbog njezinog lošijeg nastupa:

“Bila sam stvarno loša. Kao prvo, željela bih se ispričati svojoj momčadi i svim Šveđanima ispred TV ekrana. A što reći o Hanni, bila je nevjerojatna i zbog nje smo osvojili srebro“, izjavila je za Kanal 5.

I sama Hanna bila je presretna nakon utrke: “Vidjela sam da zaostajemo preko minute nedugo prije nego je bio red da krenem, no osjećala sam da je sve moguće, posebno nakon što sam odradila stojeće pucanje. Tada me očekivao samo trkački dio, a znam koliko sam dobra u njemu. Nisam nijednom posumnjala da neću uspjeti nadoknaditi taj zaostatak“, izjavila je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.