ZOI Biatlon: Fourcade pao pa nakon fotofiniša osvojio zlato, Jakov Fak deseti

ZOI Biatlon: Fourcade pao pa nakon fotofiniša osvojio zlato, Jakov Fak deseti

Dramatično natjecanje u biatlonu je iza nas.

Foto: Rtl.fr

Masivnim startom na utrci od 15 kilometara nastavljeno je natjecanje u biatlonu na 23. Zimskim Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pyeongchangu.

Nakon prvog pucanja domaća publika poludila je od sreće jer je Timofei Lapshin bio u vodstvu. Na odličnom, drugom mjestu bio je Jakov Fak, a bez pogreške bili su i Doll, Windisch, Nelin i Lindstrom.

Puno neprecizniji bili su biatlonci nakon drugog pucanja, a u vodstvo su prešli Doll i Lesser iz Njemačke te Šveđanin Lindstrom. Jakov Fak pao je na sedmo mjesto, dok je glavni favorit Martin Fourcade zauzeo osmu poziciju, nakon što je za vrijeme odrađivanja dodatnog kruga pao i izgubio dodatno vrijeme.

Prvo pucanje stojećim položajem donijelo je novu promjenu u vrhu. Fourcade je očekivano preuzeo vodstvo ispred Nijemaca Schemppa i Lessera, dok su u najboljih deset bili još i Eder, Moravec, Eberhard, Doll, Peiffer, Svendsen i Jakov Fak s jednim promašajem.

I nakon posljednjeg pucanja Francuz je vodio, a Schempp bio drugi. Na treće mjesto popeo se Doll, ispred Svendsena, Lessera i šestoplasiranog Jakova Faka. U konačnici, fotofiniš odlučio je da je Martin Fourcade osvojio zlato s identičnih 35:47,3, koliko je imao i srebrni Simon Schempp. Norvežanin Svendsen osvojio je broncu ispred Lessera i Dolla dok je Jakov Fak završio na desetom mjestu s 36,1 sekundom zaostatka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.