ZOI Biatlon: Francuska nadoknadila nemoguće, Njemačka nije došla ni do bronce!

ZOI Biatlon: Francuska nadoknadila nemoguće, Njemačka nije došla ni do bronce!

Nijemci su vodili do posljednjeg pucanja, a na kraju nisu uzeli ni medalju.

Foto: Rtl.fr

Pojedinačne utrke biatlona na 23. Zimskim Olimpijskim igrama su iza nas, a pred nama su još ostale tri štafetne utrke. Prva od njih bila je ona mješovita, u kojoj su biatlonke odradile dva puta po šest, a biatlonci dva puta po 7,5 kilometara.

Nakon prve izmjene u vodstvu je s vremenom 20:16,0 bila Njemačka, ispred Italije i Francuske, dok su glavne favoritkinje Norvežanke bile tek devete. Žene su završile svoj dio utrke na način da je Njemačka vodila, ispred Italije i Bjelorusije, dok su dvije štafete, koje su slovile za osvajače medalja, Norveška i Švedska, bile na desetom, odnosno 12. mjestu.

Tada su krenuli muškarci, a prije posljednje izmjene Nijemci su vodili s vremenom 50:03,3. Na drugom mjestu i dalje su bili Talijani, no s ogromnih 32,6 sekundi zaostatka. Uslijedili su Francuzi i Norvežani, za koje je Johannes Thingnes Boe napravio ogromnu stvar i s desetog mjesta doveo Skandinavce na četvrto.

Međutim, na pretposljednjem pucanju Arnd Peiffer imao je velikih problema, promašio dva metka i nakon 22,9 kilometara Francuska je prvi put preuzela vodstvo. A u posljednjem pucanju Peiffer je čak četiri puta promašio i morao odraditi dodatni krug. U konačnici, Francuska je osvojila zlato s vremenom 1:08:34,3, ispred Norveške i Italije, dok je Njemačka zaostala 0,3 sekunde iza Talijana.

Za Francusku su nastupili Marie Dorin Habert, Anais Bescond, Simon Desthieux i Martin Fourcade, za Norvešku Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe i Emil Hegle Svendsen, dok su za Italiju trčali Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer i Dominik Windisch. Švedska je na kraju mijenjala muški dio štafete, nakon lošeg ženskog dijela pa završila na 11. mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.